Start nieuwe seizoen KunstKerk Hogeland

WARFFUM – Ook in de KunstKerk is het nieuwe schoolseizoen gestart. Voor het eerst na de zomervakantie gingen de kinderen van de Til uit Thesinge afgelopen maandag weer een schooldag aan de slag met kunst & ambacht. De leerlingen brachten een bliksembezoek aan het Openlucht Museum om inspiratie op te doen over archeologische bodemvondsten. Daarna gingen ze aan de slag met beeldhouwen in speksteen.

Gerrie Jonker, KunstKerk: “Zo brengt de KunstKerk samen met het Openluchtmuseum het omgevingsonderwijs in praktijk. We werken vakoverstijgend. Erfgoed en de eigen omgeving wordt verbonden met ambacht en kunst. De kinderen leren ongemerkt heel veel, vooral op een praktische, fysieke manier, onmisbaar in de ontwikkeling van kinderen. Gelukkig wordt het belang van cultuureducatie door steeds meer scholen gezien.” Momenteel zijn er negen basisscholen verbonden aan de KunstKerk, zij volgen gemiddeld zo’n zes lesdagen per jaar het kunst- en ambachtsprogramma van deze organisatie.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !