Lichtjeswandeling tuinen Menkemaborg en open huis Huize Tocama

UITHUIZEN – Op vrijdagavond 17 september 2021 organiseert Museum Menkemaborg een lichtjeswandeling door de kasteeltuinen van de Menkemaborg. Zowel de tuinen als de borg zullen voor deze gelegenheid verlicht zijn met tientallen kaarsjes en olielantaarns. Van 20.30 tot 22.00 uur kunnen bezoekers in de schemering genieten van de sfeervolle borgtuinen met zicht op de borg. Ook het haagdoolhof, een van de bekendste dwaaltuinen van het land, is weer toegankelijk voor het publiek.

De Menkemaborg is een prachtig huis in barokke stijl. Huis en tuin vormen een eenheid, zoals dat rond 1700 gebruikelijk was. Voor deze wandeling hoeft niet gereserveerd te worden. De entree is 2 euro per persoon, kinderen tot en met 12 jaar gratis.

Diezelfde avond kunt u bij Huize Tocama, tegenover de Menkemaborg, binnenlopen voor een presentatie over de restauratieplannen. De initiatiefnemers, bestuursleden van de Stichting Museum Menkemaborg, geven van 19.30 tot 22.00 uur rondleidingen en achtergrondinformatie. Er geldt een maximum aantal bezoekers van 50 personen, die tegelijkertijd in de fraai verlichte boerderij aanwezig kunnen zijn. In de schuren en het voorhuis geldt een vaste looproute. Houdt u rekening met een eventuele korte wachttijd bij de ingang als het maximum aantal bezoekers bereikt is.

U kunt parkeren op de parkeerplaats van de Menkemaborg en, op een paar minuten loopafstand, in het centrum van Uithuizen. Voetgangers en fietsers zijn welkom via de ingang van Huize Tocama via de Borgweg. Let op de aanwijzingen.

Museum Menkemaborg

Menkemaweg 2

9981 CV Uithuizen

Huize Tocama

Dingeweg 3

9981 NC  Uithuizen

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !