Melissa Bottema 1st runner-up Miss intercontinental of The Netherlands

WINSUM – Melissa Bottema uit Winsum – in april van dit jaar winnares van de Miss Intercontinental of Groningen – laat ons vol trots weten hoe het haar is vergaan tijdens de nationale finale die vorige maand werd gehouden. Hierbij haar verhaal.  

Aangezien ik jullie op op de hoogte heb gehouden van mijn hele avontuur binnen de Miss-verkiezing kon ik de einduitslag natuurlijk niet achterwegen laten.

Op 25 april 2021 heb ik de titel Miss Intercontinental of Groningen mogen winnen. Dit betekende dat ik Groningen mocht gaan vertegenwoordigen bij de landelijke finale. Zaterdag 28 augustus was de finale van Miss Intercontinental of The Netherlands in Studio 21 Hilversum. Na een zenuwslopende finale heb ik een prachtige tweede plek weten te bemachtigen, 1st runner-up zoals dat zo mooi heet. Nooit eerder is een Groningse Miss zo ver gekomen bij deze landelijke verkiezing.

Mijn focus het gedurende traject lag op mentale gezondheid. Zelf heb ik vroeger een depressie gehad maar nooit durfde ik hier over te praten. Schaamte, het gevoel niet begrepen te worden waren bij mij grote factoren om mijn depressieve gevoelens voor mezelf te houden. Na 2 jaar met deze gedachten en gevoelens rond te hebben gelopen kwam ik terecht bij een psycholoog. Dit heeft mij niet alleen geholpen mijn depressie tegen te gaan maar ook heeft het mij geleerd om te praten over gevoelens en bepaalde gedachten. Op mijn social media deelde ik dan ook veel content met betrekking tot mentale gezondheid en ben ik verschillende vraagstukken bij langs gegaan. Want wat zeg je tegen iemand die mentale problemen ervaart? Hoe ga je hier mee om als buitenstaander en wat kan jij doen als je merkt dat iemand in je omgeving mentale problemen ervaart?

Tekst gaat verder onder de foto’s

Foto’s: Roy Froma

Ik ben er van overtuigd dat niet alleen mijn beauty mij bij deze 2de plek heeft gebracht maar ook mijn inzet rond mentale gezondheid. Een miss verkiezing draait niet alleen om de schoonheid van een vrouw maar ook de inhoud, drive en kijk die ze heeft op de wereld. Of je nou een maat 36 of 44 hebt, doet er niet toe!

Ik hoop door mijn deelname aan de verkiezing jonge vrouwen te kunnen motiveren om ook eens uit hun comfortzone te stappen. Wees trots op de persoon die je vandaag de dag bent en morgen zal zijn. En weet dat als je echt graag iets wil, je dit kan!

Melissa

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !