De Ganzenfanfare komt weer naar de jaarmarkt in Uithuizen

UITHUIZEN – Zaterdag 18 september is het na twee jaar weer zover: de grote jaarmarkt met straattheater van de Handelsvereniging Uithuizen gaat door!!

Dit is gelukt mede dankzij de inzet van de gemeente Het Hogeland om het allemaal binnen de coronaregels mogelijk te maken. Vanaf 10 uur zijn de ruim 100 marktkramen te bezoeken en tijdens het middaggedeelte van de markt vanaf 13.00 uur treden de diverse straatartiesten op.

Op veler verzoek is de Ganzenfanfare dit jaar weer present. Vijf jaar geleden was de Ganzenfanfare de grote trekpleister in Uithuizen. Deze bijzondere combinatie van mens, muziek en gans brengt groot en klein in verrukking wanneer ze als een echte fanfare achter de tambour-maître aan voorbij marcheren.

De bekende straattheaterspecialist Jarno di Parno uit Doetinchem komt met een act Magie de Paris naar Uithuizen. Daarbij maakt hij gebruik van een zes meter hoge Eiffeltoren als decor.

De Bananaramama zingt en speelt Zuid-Amerikaanse melodieën, maar ook Nederlandstalig en kinderliedjes in swingende stijl. Ze verschijnt in een zomerse outfit compleet met bananenboom! Voor de kleinste toehoorders heeft ze versgeplukte banaantjes om uit te delen.

Wie u ook tegen kunt komen: de Time-Traveler, een mobiele luchtballon van 4,5 meter hoog die voor allerlei verrassingen kan zorgen.  Waar gaat de reis naartoe? En er is plaats voor 1 passagier!

Theatergroep Opnieuw uit Uithuizen komt met een nieuwe verrassende voorstelling de Bertoli’s. U kunt hen vinden op de kop van de haven op de Blink.

Ook naar Uithuizen komt de komische jongleur de Dutchjuggler met zijn programma De Uitdaging. De Dutchjuggler laat zich letterlijk uitdagen door het publiek om steeds sneller, hoger en met meer attributen van het publiek te jongleren.

De optredens met een vaste speelplek staan op plaatsen waar geen opstoppingen kunnen ontstaan en waar de kijkers geacht worden te gaan zitten. Hiervoor worden in totaal 200 stoelen extra bijgeplaatst.

Op het Kerkplein is op initiatief van de exploitanten een kermis coronaproof ingericht. Zaterdag 18 september geldt de 1,5 meter regel nog.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !