Winnaars Kunstvloed poëziewedstrijd bekend

SAUWERD – De opdracht van de poëziewedstrijd was om het ‘Sauwerder ommetje’ te wandelen en deze kijk- en luisterervaring te delen in de vorm van een gedicht. De jury bestaande uit Aly Freije, Rik Andreae en Goffe Jensma heeft alle 54 ingezonden gedichten beoordeeld.

Zeven gedichten zijn genomineerd en er zijn drie winnaars gekozen. De drie winnende gedichten zijn beloond met een bedrag van €100,-.

‘Op de Wierde’ van Leonie Barnier werd tot mooiste gedicht gekozen, gevolgd door ‘Het Reitdiepdal’ van Trudy Dijkshoorn en ‘Dichtbie’ van Thea Kuipers.

De jury vond alle zeven genomineerde gedichten goed, maar roemt Leonie Barnier om de verrassende, originele en effectief gebruikte beeldentaal. Zo lijken voorhistorische vaders in het gedicht op meidoorns die mogelijk later weer zijn uitgegroeid tot Tennet elektriciteitsmasten. Trudy Dijkshoorn krijgt van de jury een compliment over de mooie verrassende beelden waarmee ze beschrijft hoe een blind in de landkaart gestoken speld tot een moeilijke fietstocht over Sauwerd en Hekkum leidt. Thea Kuipers verdubbeld in haar gedicht Dichtbie de nostalgie. De wandelaar is hier oud en krakkemikkig en kan er zelf niet meer bij, bij dat land van Wetsinge en Sauwerd. Dit levert Kuipers een mooie derde plaats op.

De overige genomineerden in willekeurige volgorde: Jorine Witte (Boven Groningen), Bianca Boer (Streek), Paul Marius Borggreve (En om) en Annette Akkerman (’n Mooi ommetje).

Voor alle genomineerde gedichten en het juryrapport klik hier

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !