Corenos wint van strijdend, maar machteloos Warffum

ROODESCHOOL – Corenos-trainer Marco Pesiwarissa zag zijn team zaterdagmiddag winnen van Warffum. De 4-0 betekende de tweede zege van het nog prille seizoen, waarin het nu toch maar eens moet gaan gebeuren voor de Roodeschoolsters. De overwinning was volkomen terecht, maar in de afwerking schortte er nogal wat aan bij de thuisploeg. Warffum, dat aantrad met een gehavend elftal, maakte er met veel inzet – en de intentie om te voetballen – een wedstrijd van. Het bleef tot de 76ste minuut slechts 1-0, maar toen sloeg de thuisploeg binnen 3 minuten 3 keer toe en was de wedstrijd ‘over en uit’.

De thuisploeg gingen voortvarend van start en nam in de 8e minuut al de leiding. Uit een hoekschop van Jordan Muller was het Wesley Dijksterhuis die zijn inzet via de onderkant van de lat tegen de touwen zag gaan. De supporters van Warffum vreesden het ergste. Immers, vorige week wonnen de Roodeschoolsters in Eenrum met een monsterscore, 3-10.

Maar al snel was duidelijk dat Warffum zich niet zomaar naar de slachtbank zou laten leiden. Met veel inzet, korte dekking en scherpe duels werden de Roodeschoolsters bestreden. Warffum kwam daarbij via een snelle uitval tot een doelpoging; een schot van Roy Kuipers werd moeizaam verwerkt door Mark Monden, de doelman van Corenos.

Na zo’n half uur spelen herpakte Corenos zich en wist het weer serieus gevaarlijk te worden. Eerst was het Lars Baar die alleen voor Warffum-goalie Eddy Renses verscheen, maar de niet te missen kans van de Roodeschoolster werd met door Renses met de voet gekeerd. Vier minuten later mocht de geheel vrijstaande Germen Tamsma een hoek uitkiezen toen hij een afgemeten voorzet van Joran Knot kon binnen koppen. Maar ook nu redde Renses met de voet. De kansen stapelden zich verder op; zo kopte Christian Uil uit een hoekschop van Jordan Muller van dichtbij naast, raakte Lars Baar op een paar meter voor het doel de bal helemaal verkeerd en dacht Muller even te makkelijk toen hij alleen op het doel af mocht gaan en door Jeroen Zwart werd achterhaald. Zo werd er met 1-0 gerust, een stand waarmee de gasten tevreden waren.

In de tweede helft was het spelbeeld nagenoeg hetzelfde, Corenos op zoek naar de 2-0 en Warffum gedisciplineerd verdedigend loerend op in de omschakeling voetballend tot een uitval zien te komen op de momenten dat Corenos een steekje zou laten vallen.

Toch wist de thuisploeg een paar keer door de Warffumer defensie te snijden en het doel van Eddy Renses onder vuur te nemen. Zo was het tien minuten na rust Joran Knot die in de korte hoek dacht te gaan scoren, maar doelman Renses wist de bal uit de benedenhoek te werken. Vijf minuten later kon Warffum zich onder de druk uit spelen en werd er een prachtige aanval opgezet, alleen werd de eindpass onderschept en volgde er een tegenaanval van Corenos. Lars Baar leek te gaan scoren, maar Eddy Renses en Jeroen Zwart wisten de Roodeschoolster aanvaller van scoren af te houden.

Een minuut later was het wederom Lars Baar die de diepte in werd gestuurd. Renses doorzag het en was net eerder bij de bal om deze over de zijlijn te schoppen. Toch ieders verbazing kreeg de Warffumer doelman geel, hij zou een overtreding hebben gemaakt. Een belachelijke beslissing, ook volgens voetbalkenners uit Roodeschool. De toegekende vrije bal van Jordan Muller werd vervolgens door Renses bij de eerste paal gepareerd.

De druk van Corenos hield aan en in de 70e minuut kreeg Joran Knot heel veel ruimte om alleen op het Warffumer doel af te gaan. Alleen voor Renses schoot de Knot voorlangs.

Met nog een kwartier op de klok en de 1-0 stand op het scorebord moest Roy Kuipers – de motor en creativiteit van Warffum – geblesseerd het veld verlaten. Op dat moment leek het alsof erven  iets knakte binnen Warffum. De organisatie was even weg, waarvan Corenos optimaal gebruik maakte. In de 76e minuut kwam Sven Knot vanaf de linkerkant naar binnen en kon ongehinderd uithalen. De bal verdween in de verre hoek, 2-0. Twee minuten later was het 4-0. In beide gevallen was Joran Knot de doelpuntenmaker.

Warffum herpakte zich en vocht tot het laatste fluitsignaal voor wat het waard was. Corenos kreeg in de slotminuten nog twee goede mogelijkheden om het half dozijn vol te maken, maar die kansen waren niet aan Germen Tamsma en invaller Tim Uil besteed./AT

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !