VV Eenrum zet scheidsrechters in het zonnetje

EENRUM – De afgelopen week was het de landelijke week van de scheidsrechter, een initiatief van de KNVB om scheidsrechters zeer terecht in het zonnetje te zetten. Bij VV Eenrum werd hier ook de nodige aandacht aan geschonken.

VV Eenrum pakt het moment om haar scheidsrechters gilde even flink te verwennen, zij werden in de vroege ochtend afgelopen zaterdag getrakteerd op een heerlijk ontbijt. De tafel was gedekt voor 8 club scheidsrechters, in totaal heeft VV Eenrum 11 clubscheidsrechters.

Bestuurslid vrijwilligerszaken Sandra Nubé geeft aan dat dit aantal wekelijks zorgt voor een flinke puzzel. “Met ons groeiend aantal jeugdelftallen bijvoorbeeld is het een flinke klus om de boel rond te krijgen. De slogan van de KNVB ‘zonder scheidsrechter geen voetbal’ is er eentje die de lading volledig dekt”, vervolgt Sandra.

Het Eenrumer bestuur heeft als 1 van haar prioriteiten om de zaken rondom de scheidsrechters beter te regelen. Naast dat het scheidsrechters team meer aandacht en waardering krijgt is het gehele korps ook van nieuwe herkenbare kleding voorzien. Bestuurslid samenwerking Eric Schoenmakers is erg content met hun nieuwe partner voor de scheidsrechters. Ondernemers Gerard Wubs , eigenaar van meerdere Pearle filialen, waaronder Uithuizen en Zuidhorn is de samenwerking aangegaan. “Wij zijn ontzettend blij met deze creatieve en meedenkende ondernemers vervolgt Eric enthousiast. Bij Eenrum ontstond het idee om een ludieke en zeer passende tekst op de rug van de scheidsrechters te zetten. Het is in alle opzichten een tekst met een knipoog en een dubbele lading.”

De tekst ‘ik zie het echt wel goed maak anders zelf een afspraak’ staat op het de rug van de Eenrumers scheidsrechters. Die allemaal voorzien zijn van een compleet tenue met keuze uit een geel en grijs shirt en een zwarte trainingsjas. Met deze samenwerking is VV Eenrum in de gelegenheid om echt een mooie stap te zetten voor haar scheidsrechters vervolgt Schoenmakers. We willen nog nadrukkelijker er zijn voor onze onmisbare vrijwilligers en de tekst is dan wel met een knipoog. We verwachten van een ieder respect voor onze scheidsrechters. Sandra Nubé snapt dat de KNVB de afgelopen week de noodklok luidde over het teruglopend aantal scheidsrechters. Er zijn maar liefst 1500 vacatures die momenteel niet ingevuld kunnen worden. “Wij hebben als vereniging de ambitie om zeker te groeien naar zo’n 15 clubscheidsrechters dit seizoen en zullen zeer actief hier mee aan de gang gaan. Hierdoor kunnen we voorkomen dat sommige scheidsrechters meerdere wedstrijden op een al drukke zaterdag moeten fluiten. Mooi is dat we met Niek Dijkstra momenteel een jong talent van 13 jaar aan ons korps hebben toe kunnen voegen, jeugd heeft immers de toekomst”,  besluit Sandra.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.