Noordenveld te sterk voor DWA/Argo

WINSUM – Afgelopen zaterdag speelden de korfballers van DWA/Argo de laatste thuiswedstrijd op het veld van het jaar 2021. Bovenaan in de poule is de strijd ongemeend spannend. Er zijn maar liefst vier ploegen die met elkaar strijden om het kampioenschap. Een van die ploegen, Noordenveld uit Roden, kwam zaterdag op bezoek in Winsum. Na een ruststand van 9-14, kon DWA/Argo ook deze keer niet aan het langste eind trekken. In een doelpuntrijke wedstrijd werd de eindstand 20-25 voor de Rodenaren.

Met ditmaal Natasja Schuuring als reserve langs de lijn, startte de wedstrijd. Noordenveld wist direct de score te openen met drie treffers, maar Sanne Schuuring en Jesse Reker lieten snel namens de thuisclub van zich horen. Nadat Noordenveld een tegentreffer maakte, was Tom van der Laan verantwoordelijk voor 3-4. Noordenveld kende vervolgens een scherpe fase en maakte vier treffers op rij, waardoor DWA/Argo tegen een achterstand van vijf doelpunten aankeek. Er werd door DWA/Argo hard gewerkt om te scoren en Tom van der Laan wist wederom het gat van de korf te vinden en zette de 4-8 op het scorebord. Opnieuw was Noordenveld trefzeker en maakte nu drie treffers achter elkaar. Met de stand van 4-11 was er natuurlijk al een grote achterstand, maar de ploeg van coach Leo Schuuring liet zich niet kennen. Wederom Tom van der Laan en ook Jildau Smedema waren trefzeker, maar Noordenveld liet DWA/Argo niet dichterbij komen en scoorde eveneens twee treffers. Met nog vier minuten in de eerste helft te gaan zorgden Ole Smedema (2x) en Yarin Smedema met hun doelpunten dat het gat op vijf treffers kwam te staan, waarmee de achterstand nog enigszins overbrugbaar leek. De ploegen zochten met een stand van 9-14 de kleedkamers op.

Na de rust wist Noordenveld direct weer tot scoren te komen, maar hierna kende Noordenveld een fase zonder doelpunten. DWA/Argo kon hier enigszins van profiteren. Er werden vier treffers achter elkaar gescoord door Yarin Smedema, Sanne Schuuring, Ole Smedema en Jesse Reker. Hiermee werd het verschil met de gasten uit Drenthe ineens drie treffers. Helaas konden de Winsumers en Bedumers niet verder inlopen, want Noordenveld hervond zichzelf, scoorde vier treffers op rij en zorgde zo voor een 13-20 stand. DWA/Argo bleef mee scoren, door treffers van Jesse Reker en de binnen de lijnen gekomen Natasja Schuuring, maar hierna vielen de doelpunten steeds om en om en kon DWA/Argo het gat niet meer kleiner maken. Via 18-24, met treffers van Ole Smedema en de binnen de lijnen gekomen Nick Brandsma werd het uiteindelijk 20-25 voor Noordenveld.

DWA/Argo-coach Leo Schuuring ziet zeker vooruitgang in het vertoonde spel en hoopt dat de ploeg dit ook in de komende weken kan laten zien in de twee belangrijke uitwedstrijden die er nog op het veld gespeeld gaan worden, voordat de korfballers de zaal in gaan.

Scores DWA/Argo: Tom van der Laan (4x), Jesse Reker (4x), Ole Smedema (4x), Sanne Schuuring (2x), Jildau Smedema (2x), Yarin Smedema (2x), Natasja Schuuring (1x), Nick Brandsma (1x).

Aanstaande zaterdag speelt DWA/Argo tegen SIOS in Wolvega. Dit duel zal om 17:00 uur van start gaan. SIOS staat vlak boven DWA/Argo in de ranglijst en voor DWA/Argo is het in de strijd tegen degradatie zeer belangrijk om via winst op gelijke hoogte te komen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !