JOVD Groningen: Coronapatiënt blijft thuis voor een ander

GRONINGEN – De JOVD Groningen is verbaasd over het besluit van de Rijksuniversiteit Groningen dat studenten die hun tentamen missen door een coronabesmetting niet zoals vorig jaar het geval was standaard een extra herkansingsmogelijkheid krijgen. De universiteit laat het aan de faculteiten om te bepalen of studenten recht hebben op een extra herkansing als ze positief worden getest op het coronavirus. Ongehoord vindt voorzitter Tom Boer dit: “Studenten met corona blijven niet voor zichzelf thuis. Zij doen dit voor een ander.”

Een student die in zelfquarantaine gaat vanwege een coronabesmetting doet dit niet voor zijn/haar eigen plezier, maar voor de gezondheid van anderen. Volgens het coronaprotocol van de RUG mogen zelfs studenten met een besmette huisgenoot niet naar de universiteit komen. Sommige faculteiten hebben echter al aangekondigd dat het missen van een tentamen door een coronabesmetting net zo behandeld wordt als elke andere ziekte, wat dus niet leidt tot een extra herkansingsmogelijkheid. Boer zegt hierover: “In zelfquarantaine gaan bij een coronabesmetting is goed gedrag, dat wat ons betreft dus niet afgestraft zou moeten worden.”

De JOVD heeft begrip voor het feit dat de RUG goed wil checken of studenten daadwerkelijk een coronabesmetting hebben gehad. Voorzitter Boer: “Elke student die kan bewijzen dat hij/zij corona heeft gehad en in zelfquarantaine zat ten tijde van een tentamen zou hier een extra herkansingsmogelijkheid voor moeten krijgen, ongeacht op welke faculteit deze student zit.”

De JOVD roept de RUG op om te zorgen dat studenten niet leiden onder het volgen van de maatregelen en te voorkomen dat besmette studenten alsnog naar de tentamenzaal komen.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !