Samen voor een veilig thuis: Demo in de Buurt in Uithuizen

Wat moet je doen bij vlam in de pan? En hoe maak jij van jouw huis een veilig thuis? Wil jij alles weten over plezierig en veilig wonen? Kom dan op woensdagmiddag 27 oktober naar het Kerkplein in Uithuizen, want daar vindt vanaf 13.00 uur de Demo in de Buurt plaats. De Demo is een initiatief van Univé Noord-Nederland en de Veiligheidsregio Groningen.

Tijdens de Demo in de Buurt is er voor jong en oud van alles te ontdekken, te leren en te doen. Zo komt de brandweer langs voor verschillende demonstraties, kun je op de veiligheidsmarkt in gesprek met bedrijven en organisaties die jou alles over zorgeloos wonen kunnen vertellen en houden we een speciale rookmelderactie.

Veiligheidsmarkt: AED-training, inbraakpreventie en energiezuinig wonen

Op de veiligheidsmarkt staat plezierig en veilig wonen centraal. Bezoekers kunnen er onder meer leren hoe een AED werkt, wat je kunt doen tegen inbraak en hoe je energiezuinig kunt wonen met behulp van infraroodverwarming. Daarnaast zijn er meerdere (oude) brandweervoertuigen te bekijken!

Rookmelders redden levens

De rookmelder is de hoofdrolspeler tijdens de Demo in de Buurt. Op 1 juli 2022 moet namelijk in elk huis in Nederland op iedere verdieping een rookmelder hangen. Belangrijk, want als je slaapt is je reukorgaan uitgeschakeld. De meeste slachtoffers van een brand komen dan ook om door het inademen van rook en niet door de brand zelf. Daarom hangen medewerkers van Univé Noord-Nederland tijdens de Demo in de Buurt gratis rookmelders op bij een groep oudere leden in Uithuizen. Andere leden en bezoekers kunnen op de veiligheidsmarkt tegen een hoge korting rookmelders aanschaffen.

Voorkomen en beperken risico’s

De Demo wordt georganiseerd in samenwerking met de Veiligheidsregio Groningen. Met de actie wil Univé Noord-Nederland leden en niet-leden wijzen op het belang – en vanaf volgend jaar de verplichting – van rookmelders in huis. Univé zet zich namelijk actief in voor het voorkomen en beperken van risico’s. De komende tijd worden op tal van plekken in Noord-Nederland Demo’s georganiseerd.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !