VVD Statenfractie: “Oude stortplaats Usquert inrichten als fietsberg”

GRONINGEN/USQUERT – De Groninger VVD-Statenfractie pleit voor de inrichting van de oude stortplaats in Usquert als fietsberg. Zij stellen voor om het overschot van 300.000 euro, dat overbleef van de opruimwerkzaakheden, in te zetten voor fietsrecreatie in het voormalige stortgebied.

“Het geldoverschot is uiteindelijk belastinggeld, wanneer er geld overblijft moet dat ook weer terug naar de Groningers”, aldus Statenlid Nico Bakker. “Met de inrichting van een fietsberg verrijken we de recreatie in het gebied en past de oude stortplaats mooier in ons Groninger landschap. Dat trekt uiteindelijk ook meer toeristen en recreanten van buiten de provincie aan. Dat is driedubbel voordeel, voor inwoners, ondernemers en de economie.”

De liberalen willen de komende jaren meer inzetten op recreatie in de provincie Groningen. “Er liggen nog grote onbenutte kansen in de provincie Groningen. Bijvoorbeeld om te genieten van het landschap; of het erfgoed en de musea te bezoeken. Die kansen moeten we met beide handen pakken”, besluit Bakker.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !