Effectief Usquert doet goede zaken

USQUERT – VV Usquert heeft zondagmiddag in eigen huis gewonnen van laagvlieger Groen Geel en staat nu stevig in de middenmoot. De bezoekers kregen voor rust een lesje in effectiviteit: vier kansen voor de Usquerders en 3 goals. De verder gelijk opgaande wedstrijd werd uitstekend geleid door de bijna 70-jarige scheidsrechter Haas uit Groningen, die qua beleving en fitheid een voorbeeld is voor collega-scheidsrechters.

De eerste de beste aanval was al raak voor het team van trainer Jan Blaauw. Binnen 2 minuten was het Mohamet Keita die op aangeven van Sjaak Wierenga hard raak schoot, 1-0. Het antwoord van de gasten liet echter niet lang op zich wachten. Het was Kieran Hindriks die vanaf rechts naar binnen ging en met een stiftje doelman Bjorn Martens probeerde te verschalken. De bal verdween echter net naast het doel. Nadat Keita van afstand nog had naast geschoten, leek Henk Jan Schoonbeek namens de gasten gelijk te maken, maar zijn doelpunt werd wegens ’twijfelachtig’ buitenspel afgekeurd.

In de 34e minuut verdubbelde Usquert de voorsprong. Net als bij de 1-0 waren Mohamet Keita en Sjaak Wierenga erbij betrokken. Dit keer was Keita de aangever en rondde Wieringa snoeihard af, 2-0.

De gasten kregen eigenlijk alleen maar mogelijkheden om tot scoren te komen als Kieran Hindriks bij de aanval betrokken was: slimme passes en afgemeten voorzetten kwamen van de voet van de spelmaker van Groen Geel. Met een beetje redelijke afmaker had Hindriks deze middag zeker 3 assists achter z’n naam gehad. Het kwam er echter niet van.

Usquert daarentegen was zeer effectief. Vijf minuten voor rust wist de sterk spelende Colin Smith teamgenoot Noel Brontsema te bereiken en deze maakte voor Groen Geel-goalie Liam Hindriks geen fout, 3-0. Met deze stand werd ook gerust.

Vier minuten na het wisselen van speelhelft lag de 4-0 al in het netje. Op aangeven van Sjaak Wieringa was het Mohamet Keita die de bal voorbij de tweede paal binnen kon schieten en daarmee z’n tweede treffer van deze middag liet noteren.

Hierna werd de wedstrijd er niet beter op. Slechts twee momenten, voor beide doelen één, deden het publiek nog even opveren. Halverwege de tweede helft was het Sjaak Wierenga, die langs 3 man glipte en zijn stiftje net naast zag gaan. En aan de andere kant leek Daan van den Ham, na een gruwelijke pass van Kieran Hindriks, in de 85ste minuut nog de eretreffer te gaan maken, maar Usquert-sluitpost Bjorn Martens wist met een prima redding de nul te houden.

Zo won Usquert dikverdiend, zei het een beetje geflatteerd, met ruime cijfers van een zwak Groen Geel. Het verschil was dat Usquert over twee spelers beschikt die een aanzienlijk hoger niveau aan zouden kunnen: Sjaak Wierenga en Colin Smith. Daarbij is een afmaker, in dit geval Mohamet Keita, ook makkelijk. Groen Geel daarentegen had alleen maar Kieran Hindriks………..en geen afmaker.

Zondag a.s. staat de Hogelandster kraker VV Kloosterburen – VV Usquert op de kalender. Aanvang: 14.00 uur./AT

 

 

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !