ZEC thuis onderuit tegen Meedhuizen

ZANDEWEER – ZEC heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen VV Meedhuizen verloren. De gasten scoorden voor en na rust één keer, terwijl het team van trainer Marinus Siekman het net niet wist te vinden. De overwinning van de club uit de gemeente Eemsdelta, voorafgaande het seizoen bestempeld als titelkandidaat, was gezien het spelbeeld over negentig minuten verdiend.

De eerste helft was zeer vermakelijk. Beide teams lieten goed voetbal zien (voor vijfdeklassers) en kansen waren er voor beide doelen. Zo kreeg Vincent Zijlstra in de 4e minuut een goede mogelijkheid ZEC op voorsprong te zetten na geklungel in de defensie van Meedhuizen. Jammerlijk schoot Zijlstra vrij voor doelman Ufuk Kutyol te gehaast en ruim naast, waar de verre hoek helemaal open lag. Binnen drie minuten kregen de gasten ook twee doelkansen. Zo schoot Louis Stokhof de Jong via ZEC-verdediger Jasper Dijk naast en zag Lirim Shabani zijn snoeiharde vrije bal van buiten de ‘zestien’ door ZEC-goalie Nick Blok gekeerd. De rebound werd vervolgens door Mergim Shabani van dichtbij over geschoten. Een leuk begin van de gelijk opgaande wedstrijd, die halverwege de eerste helft kantelde in het voordeel van de gasten. Meedhuizen-spits Stokhof de Jong moest geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Kevin Reiffers, die op de bank was begonnen omdat hij ziek was geweest. Met Reiffers in het team was het binnen 30 seconden al bijna raak. Hij speelde zich vrij tussen twee Zandeweersters, zette een combinatie op met Jojo Fernandes, maar schoot vervolgens net voorlangs. Twee minuten later probeerde Reiffers het van zo’n 25 meter, maar dit keer verdween de bal rakelings over het doel.

In de 35ste minuut was het dan wel raak en kwam Meedhuizen verdiend op voorsprong. Een prachtige dieptepass van Nayim Ouakili bereikte de geheel vrijstaande Kevin Reiffers, die vrij voor ZEC-doelman Nick Blok geen fout maakte en beheerst binnen schoot, 0-1.

Even daarvoor had ZEC in de omschakeling ook een goede mogelijkheid gehad om te scoren. Nadat doelman Kutyol van Meedhuizen met de voet redding had gebracht op een inzet van Vincent Zijlstra, werd de rebound door Robin Stoter in een keer wild en hard de ballenvanger ingewerkt, terwijl hij alle tijd had om de klus rustig te klaren.

Toch wist ZEC na de tegentreffer tot aan de rust nog meer kansen te creëren, alleen zat het in de afwerking niet mee. Zo wist Meedhuizen-verdediger Wim Jansema een inzet van Robin Stoter net voor de doellijn weg te werken en blokte diezelfde speler nog geen minuut later een van dichtbij ingeschoten schot van Kjell Posthumus. Op slag van rust leek ZEC dan alsnog langszij te komen toen Ingmar Blaauw diep werd gestuurd en een goede schietkans kreeg. Zijn inzet werd echter ternauwernood door doelman Ufuk Kutyol met de voet naast gewerkt. De hoekschop die volgde werd goed voorgebracht door Vincent Zijlstra, maar verdween de kopbal van ZEC-aanvoerder Kjell Posthumus net naast de voor ZEC verkeerde kant van de paal. Zo werd er met 0-1 gerust.

De tweede helft was in vergelijking met de eerste 45 minuten aanzienlijk minder leuk om te aanschouwen. Foutieve passes en onderlinge irritaties zorgden ervoor dat er weinig meer goed ging bij de thuisploeg. Ook bleek Meedhuizen in de duels scherper. Met name Jairzinho Leirissa, stofzuiger op het middenveld, ontregelde veelvuldig het spel van ZEC door nagenoeg alle duels te winnen en er vervolgens iets goed mee te doen. Zo kwam de thuisploeg na rust niet meer aan een goede aanval toe en hoefde de doelman van de gasten niet meer in actie te komen.

Het was  dan ook niet raar dat Meedhuizen na een uur spelen de score verdubbelde. Uit een voorzet van Kevin Reiffers was het Edy Silva Lima die geheel vrijstaand bij de tweede paal op doel kopte. ZEC-goalie Nick Blok wist de inzet nog te keren, maar in de rebound was Silva Lima wel trefzeker, 0-2.

Hierna kregen de gasten nog een aantal mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen, maar Nick Blok was deze middag goed op dreef en wist met enkele goede reddingen zijn ploeg voor een geflatteerde uitslag te behoeden en groeide uit tot de beste speler van de Zandeweersters. In de 71ste minuut kwam de doelman 1 op 1 met Kevin Reiffers en wist als winnaar uit dit duel te komen en enkele minuten later wist Blok een vrije bal van diezelfde Reiffers uit z’n doel te ranselen.

Geluk had Blok toen tien minuten voor tijd Rafaël Leirissa, na een prachtige dieptepass van Martijn Groenhagen, voor z’n neus verscheen en net voorlangs schoot. Zo bleef het bij 0-2.

In de slotminuten hoopten de irritaties binnen de lijnen zich nog wat op, met een opstootje tot gevolg. Bijna iedereen, ook begeleiding, bemoeide zich ermee, maar het liep uiteindelijk met een sisser af. Scheidsrechter Ties Prins, die prima floot, toonde de aanstichters van het relletje de gele kaart en daarmee was het af. Toch werd de wedstrijd niet met 22 spelers beëindigd. Een gefrustreerde Robin Stoter, die totaal niet in de wedstrijd zat, maakte in extra tijd nog een domme, onnodige overtreding, ontving daarvoor z’n tweede gele kaart en kon vroegtijdig inrukken. Hij mist daardoor de ‘burenruzie’ Noordpool UFC – ZEC die over twee weken op de kalender staat./AT

 

 

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !