Wethouder Dijkhuis maakt eind aan verwarring rond aanleg glasvezelnetwerk

HET HOGELAND – Wethouder Eltjo Dijkhuis van gemeente Het Hogeland heeft in een interview bij Omroep Het Hogeland ondubbelzinnig een einde gemaakt aan de verwarring rond de aanleg van het glasvezelnetwerk in de gemeente, DELTAFiber Netwerk is de partner waar de gemeente vertrouwen in heeft en waarmee een convenant is afgesloten. In deze overeenkomst zijn afspraken gemaakt die zekerheden geven voor bewoners, gemeente en de netwerk-aanlegger.

De wethouder was donderdag te gast in het programma ‘Van Twee Tot Vijf’, gepresenteerd door Piet Tuinman en Eppe Scholten.

Presentator Piet Tuinman had de wethouder uitgenodigd om namens de gemeente duidelijkheid te scheppen over de verwarring die is ontstaan doordat de consumenten verschillende aanbiedingen op de deurmat kregen waarin werd aangekondigd dat zowel DELTAFiber Netwerk als ViberQ (een handelsnaam van Rodin) het glasvezelnetwerk wilden aanleggen.

DELTAFiber Netwerk gaf in haar reclame-uitingen en op informatieavonden aan te gaan aanleggen als hun vraagbundelings-campagne succesvol zou verlopen. Komende week zal het bedrijf bekendmaken of er een glasvezelnetwerk wordt aangelegd in Oost, het gebied van Warffum tot en met Oosteinde.

ViberQ plaatste paginagrote advertenties en verstuurde huis-aan-huis brieven waarin het bedrijf schreef: ‘Wij denken erover om Het Hogeland, Delfzijl en Appingedam … van glasvezel te voorzien. Voor Bedum is dat besluit al genomen. Voor de rest van Hogeland verwachten we op korte termijn groen licht.’

Wethouder Dijkhuis was heel duidelijk tijdens het interview:” Snel internet is ontzettend belangrijk voor de leefbaarheid in onze dorpen. We krijgen hier van DELTA internet dat 8x sneller is dan in de Stad. Wij hebben een convenant gesloten met DELTAfiber en gaan niet met andere partijen samenwerken. Ik snap dat het voor de concurrentie zuur is. Ze mogen folders verspreiden, advertenties zetten, maar aanleg van glasvezel moet in samenwerking met de gemeente en wij gaan alleen samenwerken met DELTAfiber.”

Voor het gehele interview klik hieronder

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !