Leerlingen Terra Winsum blij met nieuwe Knegt!

WINSUM – Terra Winsum heeft een nieuwe aanwinst; een 40pk-sterke Knegt tractor. Deze machine wordt ingezet voor het keuzevak Groene Machinepark. Bij dit keuzevak leren leerlingen onder andere onderhoudswerkzaamheden aan motoren te verrichten, werktuigen aan- en af te koppelen en verschillende overbrengingen te herkennen en benoemen. Daarnaast is het mogelijk om de nieuwe machine in te zetten voor werkzaamheden rondom de school.

Karin Harmelink, afdelingsdirecteur van Terra Winsum, was een tikje teleurgesteld bij het zien van de stoere rode tractor. “Onze eerste gedachte was namelijk om een roze tractor aan te schaffen, zodat er misschien meer meisjes voor de richting techniek kiezen. We zien de laatste jaren al een toename van het aantal meisjes dat kiest voor een techniekopleiding, maar dit kan natuurlijk nog meer. Meisjes hebben namelijk evenveel talent voor techniek als jongens. De keuze voor techniek biedt veel mogelijkheden en is erg interessant. Uiteraard valt deze mooie rode tractor ook in de smaak. Onze docenten en leerlingen zijn er ontzettend blij mee”.

Samenwerking Terra en Eemsned

Terra Winsum koos bewust voor een leverancier uit de regio. Gert Smit van Eemsned Trailers en Mechanisatie uit Losdorp, tevens oud-leerling van Terra Winsum, waardeert deze keuze. Terra en Gert zijn erg enthousiast over de nieuwe samenwerking. Naast de aanschaf van de nieuwe tractor mag Terra per seizoen verschillende werktuigen lenen van Eemsned. Hierdoor kunnen leerlingen kennis op doen van een groot aantal machines.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !