Nagenoeg alle prestatieve amateurvoetbal eruit, recreanten mogen wél ballen

LANDELIJK – Een deel van de competities in het amateurvoetbal wordt komend weekeinde stilgelegd, zo heeft de KNVB besloten. 

Het reguliere programma in categorie A (prestatieve competities) is afgelast. Wel kunnen er op vrijwillige basis inhaalduels worden gepland, dit om het aantal gespeelde wedstrijden per team recht te trekken. De duels in categorie B (recreatieve competities) gaan wél door, tenzij een ploeg zelf aangeeft niet te willen spelen.

Over de resterende twee weekends in december wordt (per leeftijdscategorie) een besluit genomen op basis van de uitkomst van het Kamerdebat over de coronamaatregelen. Mogelijk worden de regels met betrekking tot trainingstijden dan alsnog verruimd. Verder heeft  de KNVB advies gevraagd aan het Voetbal Medisch Centrum (VMC) over het spelen van wedstrijden zonder normaal te kunnen trainen.

In de volgende competities wordt komend weekeinde niet gespeeld:

– tweede divisie (Jack’s League)

– derde divisie

– hoofdklasse

– lagere amateurs t/m reserve derde klasse

– onder 23-competitie

Er zijn twee uitzonderingen (omdat er sprake is van een topsportcompetitie):

– eredivisie vrouwen

– amateurclubs in het toernooi om de KNVB-beker. Het programma van de tweede ronde (16-18 december) blijft ongewijzigd en de ploegen mogen de komende weken na 17.00 uur trainen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.