Artemisser Arjen Kwint succesvol in Italiaanse UltraMarathon

SORRENTO (It) – Arjen Kwint uit Loppersum, lid van de loopgroep Artemis Winsum,  heeft zondag 5 december een uitstekende prestatie geleverd door in het Italiaanse Sorrento nabij Napels een 54 kilometer lange ultra marathon met succes af te sluiten.

Kwint wilde iets bijzonders doen in het kader van zijn 50e verjaardag en koos daarom voor deze zware marathon met een ongebruikelijke lengte van 54 kilometer.

“Na een gedegen voorbereiding met zes loodzware trails moest het 5 december gebeuren. Een ultraloop van meer dan 50 kilometer. Vooraf toch wat zorgen over de weersverwachting: er werd regen en onweer voorspeld. Het onweer bleef gelukkig uit maar zeker de eerste drie uren van de race vielen er veel stevige buien. Het regenwater stroomde dwars over de weg. Mijn schoenen en sokken waren doorweekt. Ik heb me goed aan mijn raceschema gehouden. De eerste 10 kilometer, waarin een klim van 400 meter, rustig aan gedaan. Korte passen en niet forceren, zijnde een les uit de in oktober gelopen marathon in het Duitse Remscheid. Daarna volgde een mooie afdaling met veel natuurschoon naar Positano. Aan de ene kant de zee en aan de andere kant steile rotsen. Na de doorkomst in Positano moesten we dezelfde weg over een afstand van 12 kilometer weer terug. Normaal vervelend maar niet in deze prachtige omgeving. Na 30 kilometer een steil gedeelte. Verstandig geweest en omhoog gelopen. De daaropvolgende afdaling kwam ik in een flow en haalde ik veel lopers in. Mijn marathontijd was sneller dan die  in Remscheid. Vlak daarna werd het zwaar. Klimmen en afdalen volgden elkaar sneller op. Echt lekker in een ritme lopen werd steeds lastiger. Op dit gedeelte van het parcours had je een mooi zicht op Capri. Ook begon de zon af en toe te schijnen. Op karakter heb ik mezelf nog over het 50 kilometer tijdpunt gesleept. Daarna toch maar een kilometer gewandeld. Daarom kon ik in Sorrento zelf nog echt weer hardlopen. Wat slalommen door de winkelstraat en uiteindelijk erg blij over de finish. Ik heb vandaag eigenlijk alleen maar genoten en ben trots op mezelf!”, aldus de Lopster.,

Arjen Kwint legde de 54 kilometer met 1477 hoogtemeters af in 5.34.53 uur en klasseerde zich hiermee als 20e bij de mannen 50. Voor de 50 kilometer noteerde hij een tijd van 5.11.45 uur. Een persoonlijk record!

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !