Katholieken beperken activiteiten vanwege corona

HET HOGELAND – De katholieke kerk op het Hogeland heeft de activiteiten op een laag pitje gezet. Na 17.00 uur zijn er tot nader order geen vieringen en andere activiteiten vanwege de corona-beperkingen.

De Nederlandse bisschoppen lieten eerder weten dat ze vrijwillig het tijdslot van 17.00 accepteerden. Onder voorwaarden zouden religieuze bijeenkomsten na die tijd wel toegestaan zijn. De katholieken op het Hogeland, de H. Liudgerparochie, heeft dit consigne overgenomen. De Kerstnachtviering op 24 december vindt plaats zonder bezoekers en is te volgen via Youtube.

De andere viering en activiteiten gaan wel door mits vóór 17.00 uur “met zorgvuldige inachtneming van de basisregels: ventilatie, registratie, anderhalf meter afstand en persoonlijke hygiëne (handenspray, mondkapjes, veilige communie),” zo laat men weten. Vieringen zijn te volgen via www.Liudgerparochie.nl/Webredactie

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.