GGD Groningen start met coronavaccinaties voor kinderen

HET HOGELAND – Vanaf 20 januari kunnen ouders hun kind laten vaccineren tegen corona op een locatie van GGD Groningen. De eerste groep kinderen van 5 tot en met 11 jaar ontvangt vanaf 18 januari een uitnodigingsbrief voor deze vaccinatie. Ouders/verzorgers kunnen, als zij dit willen, telefonisch een afspraak maken voor hun kind bij de GGD. Het telefoonnummer hiervoor staat vermeld in de uitnodigingsbrief.

Op de priklocatie vraagt GGD Groningen altijd of beide ouders/verzorgers toestemming hebben gegeven voor de vaccinatie. De Gezondheidsraad heeft geadviseerd om een vaccinatie tegen corona mogelijk te maken voor kinderen van 5 tot en met 11 jaar. Het kabinet heeft dit advies overgenomen. De vaccinatie beschermt kinderen tegen het coronavirus. Kinderen krijgen hetzelfde vaccin als volwassenen. Dit is het BioNTech/Pfizer vaccin. Er is wel een verschil. Kinderen hebben minder vaccin nodig. Zij krijgen twee prikken met een tussenperiode van minimaal acht weken.

Ouders/verzorgers, die ervoor kiezen om hun kind te laten vaccineren, maken telefonisch een afspraak voor de prik. Zij bellen met het telefoonnummer dat in de uitnodigingsbrief staat. Het is niet mogelijk om online een afspraak te maken. Ook is het niet mogelijk om GGD Groningen te bellen om een afspraak te maken. Ouders/verzorgers beslissen over de vaccinatie van hun kind. Eén van de ouders/verzorgers komt met het kind mee naar de locatie. Op locatie vraagt de GGD of beide ouders/verzorgers toestemming geven voor de vaccinatie. Is dit niet het geval, dan krijgt het kind geen vaccinatie. Op alle locaties van GGD Groningen zijn prikstraten speciaal voor kinderen ingericht. Voor kinderen en hun ouders zijn speciale tijden beschikbaar voor de vaccinaties./Webredactie

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.