Koninklijke onderscheiding voor vrijwilligster ’t Marnehoes Wehe-den Hoorn

WEHE-DEN HOORN – Op zondag 6 februari reikte burgemeester Henk Jan Bolding een Koninklijke Onderscheiding uit aan mevrouw Dineke Mik (76) uit Wehe-den Hoorn. Ze is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Dineke Mik is dertig jaar actief als vrijwilligster bij cultureel centrum ’t Marnehoes in haar woonplaats. Ze vervulde verschillende bestuursfuncties en verleent diverse hand en spandienst in het centrum. Zo is ze verantwoordelijk voor de programmering van artiesten en verzorgt ze de kaartverkoop.  Ook verzorgt ze de schoonmaak en draait ze bardiensten.

Naast haar werk voor ’t Marnehoes was ze actief als seniorenvoorlichter. Ze is lid van de Adviesraad Het Hogeland en de voorganger daarvan, de Ouderenraad.

“Niks, werkelijk niks is haar te veel. Met haar tomeloze inzet, met haar ‘nait soezen moar doun-mentaliteit’ is Dineke Mik een van de belangrijkste kurken waarop ’t Marnehoes drijft”, meldt Henk Jan Bolding in zijn toespraak. “Ook als seniorenvoorlichter en als lid van de ouderenraad en de opvolger daarvan, de Adviesraad Het Hogeland, was én is ze actief. En betoont ze zich een betrokken Hogelandster met oog en oor voor dat wat er in de samenleving speelt”, aldus Bolding.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !