Flensjes gevuld met varkensgehakt.

Ingrediënten, recept voor 6 personen.

 • 80 ml olijfolie + extra voor invetten
 • 1 ui, fijngehakt
 • 2 teentjes knoflook fijngehakt
 • 1 wortel, fijngehakt
 • 1 stengel bleekselderij, fijngehakt
 • 750 g varkensgehakt
 • 1 bosje salie, blaadjes losgehaald
 • 250 ml witte wijn
 • 250 ml kippenbouillon
 • 3 blikken tomatenblokjes (à 400 g)
 • 100 g fijngeraspte mozzarella
 • fijngeraspte Parmezaanse kaas, voor erover
 • voor de flensjes:
 • 225 g bloem
 • 1 eetlepel tijmblaadjes
 • 375 ml melk
 • 2 eieren, losgeklopt
 • 60 ml olijfolie.

Bereiden

Doe voor het flensjesbeslag de bloem en tijm in een kom met een snufje zout. Maak in het midden een kuiltje en giet de melk en de eieren erin. Klop het tot een glad beslag. Zet opzij om te laten rusten.

Verhit 60 ml van de olijfolie in een braadpan op matig vuur. Bak de ui, knoflook, wortel en bleekselderij al omscheppend 10 minuten of tot ze zacht zijn. Zet het vuur hoog en voeg het varkensgehakt toe. Breek het met een houten lepel in stukjes en bak het 10 minuten of tot het bruin is. Scheur de helft van de salieblaadjes in stukjes en doe ze samen met de wijn in de pan. Verhit tot de wijn tot de helft is ingekookt. Roer de bouillon en twee blikken tomatenblokjes erdoor. Zet het vuur matig en laat alles 30 minuten pruttelen of tot het dik en ingekookt is; roer af en toe door. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Verhit intussen voor de flensjes 1 theelepel olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag van 22 cm Ø. Schenk 1/6 van het beslag in de pan en draai de pan rond om de bodem ermee te bedekken. Bak het flensje 1 minuut of tot hij goudbruin is, draai hem om en bak hem nog 1 minuut of tot hij gaar is. Leg het flensje op een platte schaal. Herhaal met de rest van de olie en het beslag tot je 6 flensjes hebt.

Verhit de oven voor tot 200 °C.

Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Schep flink wat van het gehaktmengsel op het onderste gedeelte van een flensje; verdeel dat gelijkmatig over het flensje. Rol het flensje op en leg met de naad omlaag in een ovenschaal. Maak zo nog meer rolletjes van de rest van de pannenkoeken en gehakt.

Verdeel het laatste blik tomatenblokjes erover en bestrooi alles met de mozzarella en de overgebleven salie. Besprenkel met de overgebleven eetlepel olie en bestrooi met zout en peper. Zet de flensjes 25 minuten in de oven of tot ze goudbruin zijn en de saus borrelt. Bestrooi met de kaas en serveer meteen.

Serveer met een lekkere tomatensalade.

Eet smakelijk.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.