ZEC thuis onderuit tegen VV Ezinge

ZANDEWEER – ZEC heeft zaterdag verzuimd om in de top 3 van 5C te komen. Op eigen veld verspeelde de ploeg van trainer Marinus Siekman een 2-0 voorsprong en stapte VV Ezinge uiteindelijk verdiend als winnaar van het veld.

Het begin leek veelbelovend voor de Zandeweersters, want al na twee minuten kopte Kjell Posthumus een hoekschop van broertje Jens tegen de touwen. Na de snelle voorsprong was het vervolgens louter ZEC dat de klok sloeg: Ezinge kwam niet van eigen helft af en moest zich beperken tot tegenhouden. De thuisploeg wist echter weinig grote kansen te creëren, waarna Jens Posthumus het daarom maar eens van afstand probeerde. Zijn schot van buiten de ’16’ scheerde rakelings over. De grootste kans op 2-0 in het eerste kwartier was voor Damian Linstra, maar zijn inzet verdween voorlangs.

Hierna wisten de gasten zich enigszins onder de druk uit te spelen en het eerste gevaar van de Ezingers liet dan ook niet lang op zich wachten. Het was de sterk spelende Sil Douwsma die vanaf de linkerkant naar binnen ging en uithaalde. De bal verdween net naast het doel. ZEC was gewaarschuwd en zag dat Ezinge de regie overnam. Het team van trainer Ronald Bouwman werd scherper in duels, kwam daardoor meer in balbezit en het was wachten op de 1-1. Maar het was echter ZEC dat in de omschakeling genadeloos toesloeg. Melvin Sikkema kwam op linksachter in balbezit, omspeelde z’n tegenstander en gaf een prima pass op de diepgaande Robin Stoter. Die schudde simpel Peter Vergeer van zich af, omspeelde Ezinge-doelman Ruben van der Meer en schoof de bal keurig binnen, 2-0.

De gasten raakten niet van de wijs en bleven de aanval zoeken. Het duurde slechts vijf minuten dat de aansluitingstreffer viel. Vanaf de rechterkant liet Wiebe Leistra de bal achter de ZEC-verdediging neerploffen en bij de tweede paal dook Jasper Dijkstra op om de bal binnen te werken, 2-1.

In de 35ste minuut had Jelle Huizing gelijk moeten maken, toen hij op aangeven van Jasper Dijkstra een niet te missen kans naast werkte. Zo werd er met 2-1 gerust.

In de tweede helft was het wederom Ezinge dat domineerde en enkele kansen kreeg. Zo was het Jasper Dijkstra die een kwartier na rust net niet een voorzet van Jelle Huizing bij de eerste paal tot doelpunt kon promoveren en in de 67ste minuut zocht Wiebe Leistra het doel nog ietwat te hoog.

Het was drie minuten later Nick Rosema die gelijk maakte. Na een actie van Paul Broekhuizen kreeg Rosema de bal voor de voeten en kon hij van dichtbij de bal langs ZEC-goalie Blok werken, 2-2.

Na de 2-2 leek het erop dat het bij een gelijkspel zou blijven, maar niets was minder waar. Waar een aanval van ZEC smoorde en twee Zandeweersters liggend op het veld smeekten om de bal buiten het veld te trappen, ging Ezinge in de aanval. Het was Jasper Dijkstra die de bal in de ’16’ werkte, waar Steven Werkman te veel ruimte kreeg om uit te halen. Waar z’n eerste inzet nog werd geblokt, was het in de rebound wel raak. Zo stond het met nog vijf minuten op de klok 2-3.

Ezinge kwam verder niet meer in gevaar en trok de voorsprong over de streep. Drie mooie punten voor de club uit het Westerkwartier, die gezien het spelbeeld van deze middag te laag (11e) stond op de ranglijst. ZEC miste de mogelijk om een plaatsje op te schuiven en blijft door de nederlaag op de 4de plek staan, met nu nog slechts 2 punten meer dan Ezinge, dat van de 11de naar de 8ste plaats steeg./AT

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.