Bijscholing voor ondernemers in de gemeente

HET HOGELAND – De veren afschudden na twee jaar coronacrisis. En bezien waar nieuwe kansen liggen. De ondernemers in de gemeente gaan aan het werk. Met vragen als: hoe bereik ik mijn klanten? Hoe ga ik met ze om? Wat is mijn digitale strategie? En zeker ook: hoe verhoog ik mijn omzet?

Ondernemersplatform Het Hogeland organiseert deze workshops gericht op “professioneel ondernemerschap”: praktische, inspirerende workshops op het gebied van klantgerichtheid, digitale strategie en marketing/identiteit. Kleinschalig en lokaal georganiseerd. Gericht op het MKB en met een no-nonsense aanpak, zo laat men weten

Vanuit de gemeentelijke detailhandelsvisie zijn middelen beschikbaar gesteld om workshops te organiseren die ingaan op drie thema’s. De workshops worden verzorgd door Klik Company, Findlab, Tom Kikkert/Yvo Smit. Elke workshop kent meerdere sessies en “gaat in op wat ú morgen kunt doen om meer uit uw bedrijf te halen,” zo laten de organisatoren weten.

Alle sessies worden in de avond op drie locaties aangeboden (Bedum, Winsum en Uithuizen). Het thema klantgerichtheid in de praktijk is gericht op inzicht krijgen in hoe klantgericht je zaak nu écht is? Met mystery shoppers wordt deze klantgerichtheid gemeten en vervolgens besproken. In het programma is een brainstorm opgenomen over het verwennen en verrassen van klanten, meer klanten bereiken, het dorp op de kaart, onderling samenwerken, kansen ontdekken en omzetten verhogen. Ook is er aandacht voor het gebruik van de sociale media bij het bereiken van klanten.

Het inschrijven van meerdere mensen van één bedrijf is afhankelijk van de groepsgrootte, mogelijk wordt het inschrijven van een tweede persoon optioneel. De betreffende bureaus zullen hier een inschatting van maken. Doordat er drie sessies per workshop gehouden worden, is er veel ruimte om stappen te maken. Er wordt nog onderzocht of en hoe e.e.a. ook op de langere termijn interessant blijft, bijvoorbeeld door het jaarlijks terug te laten komen. Ook is het een mogelijkheid om op verzoek te variëren in de onderwerpen, aldus de organisatie.

Voor meer informatie: www.workshopsondernemerschap.nl

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !