Jongeren en SP praten over meer acties voor skatepark in Uithuizermeeden

UITHUIZERMEEDEN – Vrijdagavond 4 maart organiseert de SP een bijeenkomst in Uithuizermeeden voor jongeren en belangstellenden. Verdere plannen om nog meer steun te vragen en nadenken over contact met de gemeente staan op de agenda. Mensen die mee willen praten zijn van harte uitgenodigd.

De handtekeningenactie van de jongeren met de SP in Uithuizermeeden op 12 februari heeft ruim 200 handtekeningen opgeleverd. Er waren veel positieve reacties te horen. Naar aanleiding van deze actie waren initiatiefneemster Sam Weidema en Marieke Bootsma (SP) dinsdag 22 februari een uur te horen op Omroep Het Hogeland, waar ze vertelden over skaten, de actie en hun samenwerking.

“Op straat skaten is leuk maar een skatepark zorgt voor meer variatie in trucjes en obstakels”, vertelde Sam daar, “De uitdagingen van een skatepark zijn nodig, je leert van vallen en opstaan”.

Skateboarden wordt steeds populairder. Naast dat je er lekker fit van wordt, leert skaten je door te zetten en maak je vrienden voor het leven. Maar skaters in Uithuizermeeden, Uithuizen en Roodeschool hebben de pech dat ze dat niet dicht bij huis kunnen.

”Voor veel jongeren is het niet mogelijk om naar de stad of naar Bedum te gaan,” volgens SP-er Marieke Bootsma, “Wat ons betreft wordt er door de gemeente meer geïnvesteerd voor onze jongeren.”

Actiebijeenkomst:

Vrijdag 4 maart, 19:30 – 21:00 uur, Rehoboth, Burchtstraat 4 in Uithuizermeeden.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !