Optreden Roos Galjaard en Sebastiaan Wiering op Cultuurerf Andledon

DEN ANDEL – Aanstaande zondagmiddag (13 maart) kan op Cultuurerf Andledon aan de Kruisweg in Den Andel worden genoten van een optreden van singer-songwriter Roos Galjaard en cellist Sebastiaan Wiering. Het duo brengt eigentijdse folk, beïnvloed door uiteenlopende  stijlen als jazz en pop.

Zangeres en gitariste Roos Galjaard (1973) begon als straatmuzikant in Gouda. Na enkele lange omzwervingen in zuidelijk Afrika heeft ze sinds 1995 haar muzikale vleugels uitgeslagen in het noorden van Nederland. Roos heeft zich ontwikkeld als singer-songwriter met geheel eigen werk. Met haar band Gather Roses bracht ze drie albums uit, in 2010 gevolgd door de solo cd I am Water. Daarop werkte ze onder meer samen met folkmuzikanten Linde Nijland en Bert Ridderbos en gitarist en componist Phil Mills.

Sinds 2011 treedt Roos Galjaard op met cellist en zanger Sebastiaan Wiering. Dit doen zij in binnen- en buitenland. Zo speelden zij op het singer-songwriter festival in Kopenhagen en op het Melodica Festival in Aarhus, toerden ze in 2018 door Engeland en bespeelden ze op podia in onder meer Hamburg en Berlijn. In Nederland speelt het duo door het hele land, van Amsterdam tot Groningen en verder. Eerdere succesvolle optredens op het Cultuurerf Andledon hebben laten zien dat Roos en Sebastiaan staan voor een bijzondere luisterervaring dankzij de stem en het gitaarwerk van Roos en de meeslepende klanken van de door Sebastiaan bespeelde cello. In 2015 bracht het duo de cd Many Hours stil to come uit. Naast songs van deze cd, zal het duo met name ook nieuw werk spelen.

In mei 2022 komt namelijk een nieuwe plaat uit. Galjaard hierover: “Het zijn twee bijzondere jaren geweest. Bijna geen optredens, soms zelfs een periode zonder repetitie. Maar deze tijd hebben we benut om met nieuw en oud materiaal de studio (Spitsbergen) in te duiken voor onze tweede plaat samen: My Feet Travel Hope, die op 28 mei 2022 uit zal komen op LP en CD. Het is een plaat geworden waarin de samenwerking verdiept is en beide muzikanten uiting geven aan de emoties van de afgelopen jaren. De teksten van Roos zijn poëtisch, putten uit een dieper vat, en zijn nog altijd persoonlijk en open. De muziek is een breed spectrum van stijlen waar naast de veelzijdigheid van de cello ook veel ruimte is voor de prachtige bijdrages van een keur aan gastmuzikanten. Met Hanneke Ramselaar op hobo, Obed Brinkman op trombone, Mamour Seck op drums en percussie, Benson Enowben Itoe op bas, Tobias Nagel en Rudmer van der Meer op elektrische gitaar.”

Het optreden van Roos Galjaard en Sebastiaan Wiering start aanstaande zondag 13 maart om 15:00. Het Cultuurerf opent de deuren om 14:30. De toegang tot het optreden is niet gratis.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !