Zondag Tobermore in Winsum

WINSUM – Als je de naam herkent, dan klopt dat, Tobermore heeft al eerder bij Rocking Good Folkons op het podium gestaan, in januari 2019. De zaal was toen meer dan vol, en dat is ook geen wonder, want Tobermore mag je gewoon niet missen.

Het publiek was laaiend enthousiast en we konden eigenlijk niet anders dan gewoon een nieuwe datum met deze mannen afspreken, en zo ver is het – na 2 keer uitstellen vanwege lockdowns en corona – nu bijna.

Hoe moet je Tobermore omschrijven? Het is energieke, opzwepende Ierse Folk met wat Amerikaanse country tussendoor, maar alles op een stevige Ierse leest geschoeid. Soms lief en rustgevend, vaak spookachtig en stampend, wordt gezegd dat Tobermore’s volksmelodieën en liedjes de luisteraars rechtstreeks in vervoering brengen.

Terwijl Rein een levendige basis weeft op dadgad-gitaar en Marinus de muziek verwarmt met zijn contrabas, dragen Herco, Rolf en Vincent de melodieën stevig op fluiten, fluitjes, viool, mandoline, diatonische accordeon en natuurlijk de traditionele Ierse Bodhrán. Uitstekende zangers allemaal, ze tillen elk nummer naar torenhoge hoogten met intense multi-vocale harmonieën.

Opzwepende, lyrische en overvloedige Ierse volksmelodieën en oprechte, oude countrysongs waar je van kunt genieten, zelfs als de laatste echo van het optreden al lang is vervaagd.

Dus dat was de officiële flaptekst en het is allemaal waar, elk bloemrijk woord ervan….

Dat gezegd hebbende, eigenlijk is alles wat er te zeggen is: het is gewoon good old Craic! Kom luisteren op 20 maart in Winsum!

Zondag 20 maart 2022

Entrée € 15,-

Aanvang 14:00, deur open 13:30

Zaal: Zaal De Hoogte, Kerkpad 8, 9951 EP WINSUM

Kaartjes kun je bestellen via www.rockinggoodfolk.nl, via 06 39391954 of op Eventbrite (zoek op Rocking Good Folk).

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.