Chocoladetaart met sinaasappel.

Ingrediënten:

  • 2 sinaasappelen
  • 6 eieren
  • 1 flinke theelepel bakpoeder
  • 200 gram gemalen amandelen
  • 250 gram suiker
  • 50 gram cacao

Werkwijze:

Doe de sinaasappels in een pan met koud water, breng dit aan de kook en laat dit 2 uur koken tot de sinaasappels zacht zijn.
Laat de sinaasappels uitlekken, halveer ze, laat ze wat afkoelen en haal de pitten eruit.
Maal dan 1 1/2 sinaasappel in zijn geheel fijn in de keukenmachine.

Als de pulp is afgekoeld verwarm dan de oven voor op 180 graden.
Vet een springvorm van 20-23 cm in met boter

 

Doe alle ingrediënten bij de pulp in de keukenmachine.
Laat de motor lopen tot je een samenhangend beslag hebt, dat net niet helemaal glad is door de kleine stukjes gepureerde sinaasappel.
Doe het beslag in de taartvorm en bak hem een uur. Een satépen die je in het midden prikt moet er dan behoorlijk schoon uitkomen.
Controleer na 45 minuten hoever de taart is, want misschien moet je hem het laatste kwartier losjes met folie afdekken om te voorkomen dat hij te donker wordt voordat hij helemaal gaar is. Het kan ook zijn dat de taart iets minder dan een uur nodig heeft, dat hangt helemaal van je oven af.

Laat de taart in de vorm afkoelen op een rooster en los hem pas daarna.
Versier de afgekoelde taart met stukjes (zelf) geconfijte sinaasappel of wat geraspte sinaasappelschil.

Varianten:

Deze taart leent zich bijzonder goed voor een aankleding met zelfgemaakte warme chocoladesaus, (zelf) geconfijte sinaasappel en een bolletje ijs en of slagroom.
Een restje taart doet het goed in stukjes op (vanille) slagroomijs met daarover wat stukjes walnoot, warme chocoladesaus en slagroom.

Eet smakelijk.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !