Anouck Schutter gaat niet in de gemeenteraad

PIETERBUREN – Anouck Schutter zal het raadslidmaatschap niet aanvaarden. Maandagavond heeft zij laten weten de voorkeurszetel niet in te nemen.  

De Pieterburense Anouck Schutter haalde 270 voorkeursstemmen op de lijst van Hogeland Lokaal Centraal. Bert Schaap haalde 227 voorkeursstemmen. De partij kwam hierdoor in de situatie terecht dat Schutter en Schaap als tweede en derde raadslid  werden verkozen.

“Wat ben ik ongelooflijk verrast dat wij zo ver zijn gekomen met de zetels, daar mogen we trots op zijn. Ik had nooit gedacht dat ik zoveel stemmen zou gaan krijgen. Omdat ik dit niet verwacht had en dus me er verder niet in heb verdiept, ben ik positief overvallen. Nu moet ik een keuze maken, wat wil ik? Wil ik de raad in of niet? Ik heb veel overleg gehad met mijn familie en vriend en heb me er goed in verdiept wat het mij zal gaan brengen de aankomende periode”, zo laat ze weten.

“Wat ik weet is dat het heel veel tijd zal gaan kosten. Momenteel ben ik druk bezig met mijn laatste jaar van mijn studie, examens, stage etc. Ook heb ik nu nog te weinig ervaring en kennis over politiek. Mijn beslissing heb ik gemaakt. Ik ga niet de raad in. Wel wil ik me verder erin verdiepen, dus wil ik af en toe aanwezig zijn om het te gaan proeven. Het is nu te vroeg voor mij en ik sta volledig achter mijn beslissing,” aldus de verklaring van Anouck.

Door haar afzien van haar zetel, zal Nico Werkman naar alle waarschijnlijkheid toch in de raad komen met Rolf van Bruggen en Bert Schaap.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !