Janneke Cazemier derde in tweedaagse trail challenge op Ameland

AMELAND – Janneke Cazemier uit Warffum heeft het afgelopen weekend met succes meegedaan aan een tweedaagse trail challenge op het mooie eiland Ameland. Op de Warffumse staat geen maat. Ze is nagenoeg elk weekend sportief bezig met wandelen, fietsen of hardlopen. Zo fietste ze vorig weekend nog 214 kilometer door de provincie Friesland.

Het afgelopen weekend nam ze op zaterdag deel aan een 6 en een 12 kilometer trail, gevolgd op zondag door een marathon trail. De start was telkens op het strand en de finish in het centrum van Hollum met als scherprechter de bult bij de vuurtoren.

Trailrunning gaat om genieten, één worden met de natuur, en gezellig na het lopen een consumptie nuttigen met medetrailers. De gelopen tijd is vaak ondergeschikt aan de beleving.

Janneke Cazemier noteerde in haar 104e marathon als vierde bij de vrouwen 35 een tijd van 5.04.33 uur. De dorpen Ballum, Nes en Hollum alsook grote delen strand, strandopgangen, duinen en bos vormden het decor van de route. De strandgedeelten waren door de harde tegenwind met zandstraling erg zwaar.

Voor de drie gelopen afstanden klokte ze een totaaltijd van 7.08.07 uur, goed voor een derde plaats in het eindklassement bij de vrouwen 35.

Artemis succesvol in de Leekster Lenteloop

Met een derde plaats voor Johan Vonck uit Garnwerd op de 10 kilometer bij de mannen 50 en nog een drietal aansprekende tijden op de 10 kilometer en de halve marathon kwam Artemis in Leek goed voor de dag.

Na twee jaar van afwezigheid organiseerde de Loopgroep Nienoord afgelopen zaterdag weer de Leekster Lenteloop. De lopers hadden de keuze uit de afstanden 5, 10 en 21.1 kilometer. De 34e editie van deze loop kende met ruim duizend deelnemers, waaronder veel scholieren, een prima bezetting. Afhankelijk van de te lopen afstanden omvatten de routes het centrum van Leek, het Landgoed Nienoord en de boorden van het Leekstermeer.

Het was een zonnige dag maar vooral in het buitengebied stond er een stevige wind, die voor de lopers een extra uitdaging vormde. Dat maakte dat de lopers van zowel de 10 kilometer als de halve marathon de eerste helft van hun wedstrijd als zwaar ervaarden. Maar daarna keerden ze met de wind in de rug terug naar de finish op De Dam.

Op de 10 kilometer gingen twee Artemissers van start. Bij de mannen 50 werd Johan Vonck in een veld van 31 deelnemers verdienstelijk derde met een tijd van 42.07 minuten. In dezelfde leeftijdscategorie werd Wim Ammeraal uit Leens zesde. De Leenster noteerde een tijd van 47.29 minuten.

Op de halve marathon behaalde Hilda Broekhuizen uit Winsum in een veld van 67 deelneemsters een keurige 11e plaats bij de vrouwen overall in 1.47.33 uur. Bij de 139 deelnemers aan de halve marathon bij de mannen overall zien we dorpsgenoot Bert Vaatstra terug als 62e met een tijd van 1.47.07 uur.

De organisatie was blij met de grote deelname en stond garant voor een uitstekend verloop.

Artemis in de derde trainingsloop Road to Rotterdam

Groningen Atletiek organiseerde afgelopen zaterdag de derde en laatste trainingsloop Road to Rotterdam over 30 en 35 kilometer met start en finish op de atletiekbaan in het Stadspark te Groningen. De route passeerde de dorpen Eelderwolde, Peize, Roderwolde en Peizermade. Het was zonnig weer met een stevige wind.

De ongeveer honderd deelnemers hadden net als bij de vorige twee trainingslopen de keuze uit zeven tempogroepen met voorlopers, wisselend van 5 tot 6.30 minuten per kilometer.

Artemis telde vier deelnemers op deze trainingsloop. Aleida Groothoff uit Winsum volgde welgemoed op de 35 kilometer de groep van 5.45 minuten per kilometer. Marnix van den Brink (Groningen), Harry Hammenga (Winsum) en Arjen Kwint (Loppersum) sloten zich op de 30 kilometer aan bij de 6.00 minuten per kilometergroep. Genoemde vier Artemissers bereiden zich voor op een van de vele voorjaarsmarathons vanaf april.

Groningen Atletiek stond opnieuw garant voor een uitstekende organisatie en dito verzorging onderweg

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.