Sidika Atli vanaf 1 april huisarts in Roodeschool

ROODESCHOOL –  Sidika Atli neemt met ingang van 1 april de praktijk van huisarts Zwiers in Roodeschool over. De nieuwe naam van de praktijk aan de Hooilandseweg wordt Huisartspraktijk Het Hogeland.

Dokter Atli, geboren in Turkije, verhuisde al in haar eerste levensjaar naar Drenthe. ”Ik ben de dochter van een Turkse vader en Nederlandse moeder. Momenteel woon ik in de stad Groningen met mijn partner en zoontje van twee jaar,” zo zegt ze.

Zij deed aan de Groninger universiteit de opleiding gevolgd huisartsgeneeskunde. “Ik heb vervolgens als arts gewerkt op de spoedeisende hulp en de afdeling neurologie, maar al snel bleek dat mijn hart bij de huisartsgeneeskunde ligt. Dit is vooral om het feit dat bij dit vak ruimte en tijd is voor persoonlijk contact en begeleiding. Een deel van deze opleiding heb ik met plezier gevolgd in Uithuizen bij dokter Veen. Het gebied was dus reeds bekend. Ik geniet elke keer als ik over het Hogeland rijd,” aldus Atli.

Sinds februari 2021 is zij werkzaam als waarnemend huisarts in de praktijk van dokter Zwiers, een praktijk met ongeveer 2.000 patiënten. “Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin heb. Hij gaat nu van zijn pensioen genieten en ik neem de praktijk over. De nieuwe naam wordt Huisartspraktijk Het Hogeland. De assistentes Carolien en Helene blijven werkzaam in de praktijk. We hebben er zin in,’’ zo zegt ze.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.