VIOS-turnsters terug op de wedstrijdvloer

WARFFUM – Door Covid hebben de turnsters van turnclub VIOS uit Warffum de afgelopen 2 jaar geen wedstrijden kunnen turnen en heel veel trainingsuren moeten missen. Marilynn Raat opende namens VIOS het wedstrijdseizoen. Zij reisde samen met assistent trainster Emma Reinders af naar Veenoord.

Raat komt uit in de categorie Junior supplement D. Een hoog niveau, waar de nodige trainingsuren voor nodig zijn. Raat turnde op sprong 2 keurige sprongen. Half in-Half uit (11.050) en Handstandoverslag (11.100). De brug is toch een lastig onderdeel, hier is veel training voor nodig en helaas hebben we dat niet in de voorbereiding gehad. Ze turnde desondanks toch nog een redelijke oefening, waar tevreden op kan worden terug gekeken (9.450). Op de balk had Raat een doel. Ze ging een salto achterover turnen op de 10 cm smalle balk en dit deed ze. Ze voerde tijdens de wedstrijd een salto achterover uit tot stand op de balk! Helaas wel een val met de pirouette, maar verder een keurige oefening. (10.100). Op vloer is Raat goed in de acrobatiek, maar het turnen op muziek is een dingetje voor Raat. Ze turnde een oefening naar haar kunnen. (9.350). Raat eindigde op een keurige 8ste plek in een deelnemersveld van 23 turnsters.

Linde Kuiper, Lieke van der Kooi, Sara Malek, Mila Kolstein en Naomi van der Veen turnde hun eerste wedstrijd in Uithuizen onder leiding van trainster Sandra Bosman. De wedstrijd werd georganiseerd door VIOS en Turning Winsum.
Kuiper en Van der Kooi kwamen uit in de categorie middenbouw supplement 5. Dit seizoen turnen de turnsters voor het eerst in een team. Zij kwamen uit in een team samen met Yalenka Ahlers van Sportfit Delfzijl, Romy Bakker en Dione Gerdes van GAV-Unitas Usquert.
De wedstrijd begon op sprong Kuiper sprong keurig een handstandoverslag (14.100) en half in (14.000). Van der Kooi deed dit ook keurig met een handstandoverslag (14.250) en half in (14.500). De brug is voor Kuiper spannend, omdat ophurken niet wil lukken. Besloten werd om het element weg te laten. Ze turnde verder een keurige oefening (11.300). Van der Kooi kreeg de training voor de wedstrijd een grote blaar op haar hand, met deze pijnlijke blaar turnde ze toch een redelijke oefening (11.200). Op de balk ging het bij beide turnsters helaas iets minder goed. Kuiper turnde netjes, maar viel met koprol en vergat een element wat haar 2 volle punten heeft gekost (8.350). Van der Kooi ging de verkeerde kant op, waardoor ze uit haar concentratie raakte en hierdoor lukte het niet om alles netjes uit de voeren, helaas ook nog een val met de koprol (8.150). Op de vloer maakte beide turnsters het weer goed. Kuiper turnde netjes en haar boogje lukte (13.233). Van der Kooi turnde ook een mooie oefening (12.900). Samen met hun team genoten wisten ze als team het zilver de pakken. Individueel eindige Kuiper als 5e en Van der Kooi als 6e in een deelnemersveld van 23.

Malek, Kolstein en Van der Veen kwamen uit in de categorie supplement G. Zij kwamen uit in een team samen met Marielle Groenhof van CSV Onstwedde, Evelin Heemstra en Eléne Jensma van MGV Middelstum.

De wedstrijd begon op sprong. Niet sterkste toestel van het drietal, maar de sprongen alle drie een keurige handstandoverslag. Malek (10.200), Kolstein (10.250), Van der Veen (10.500). Door naar de brug waar het voor Kolstein en Van der Veen toch altijd spannend is met ophurken. Malek turnde een hele mooie oefening (11.200). Kolstein turnde keurig en ophurken lukte (10.100). Helaas viel Van der Veen toch met ophurken, verder keurig geturnd (10.150). Op balk turnde de turnsters alle drie een mooie oefening. De elementen werden strak en sierlijk uitgevoerd. Malek raakte helaas niet bij de afsprong met haar handen de grond (10.150). Kolstein raakte alleen met haar opsprong de balk met haar voeten (10.800). Van der Veen turnde naar een mooie score (11.050). Het laatste toestel was de vloer, waar het drietal goed in is. Ze turnde alle drie een mooie oefening zonder grote fouten. Malek (11.050), Kolstein (11.150) en Van der Veen (11.850). Samen met hun teamgenoten wisten ze het goud te pakken. Individueel eindigde Malek in de categorie jeugd G op de eerste plek in een deelnemersveld van 14 turnsters. Kolstein eindigde individueel in de categorie junior G op de derde plek en Van der Veen op de eerste. Daarmee ging het drietal alle drie met 2 medailles naar huis.

Trainster Bosman en Reinders kijken terug op mooie prestaties met weinig voorbereiding. De volgende groep VIOS turnsters turnen op 9 april in Bellingwolde.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.