Geuren & Kleurenfeest in arboretum Eenrum

EENRUM – De bloei van honderden rododendrons in arboretum Notoarestoen in Eenrum wordt gevierd met het Geuren & Kleurenfeest: gezellige open dagen met een theeschenkerij, rondleidingen en muziek. De open dagen in 2022 vallen in de weekends van 7/8 en 14/15 mei.

Het tuinhuis met verandaterras aan de vijver is dan geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Men kan er terecht voor koffie, (rhododendron) thee, biologische vruchtensap en huisgemaakte taart. Tijdens deze weekends zijn er gratis rondleidingen en er is live muziek op het verandaterras.

Arboretum Notoarestoen, Gronings voor notaristuin, is in de maand mei op zijn mooist. Er bloeien dan honderden rododendrons en zeldzame exoten, die de tuin omtoveren tot een zee van kleuren. De befaamde Chinese zakdoekenboom bloeit met meer dan honderd wapperende vaantjes. De notaristuin bevat een internationale plantencollectie met de Japanse tempelboom, Amerikaanse Sequoia’s, wilde rododendrons en nog veel meer. De tuin is het levenswerk van notaris Smit uit Eenrum en bestaat vijftig jaar. 250 informatiebordjes laten de bezoeker met nieuwe ogen kijken naar de exotische variëteiten. De exotentuin is het hele jaar door dagelijks vrij toegankelijk.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.