Mexicaanse soep, oftewel chili con carne soep. 14 april 202214 april 2022 Ingrediënten, 4 personen. gemengd gehakt 400 g uien 2 knoflook 3 teentjes bleekselderij 4 stengels dikke wortelen 3 rode paprika’s 3 koriander ¼ bos rode bonen 2 blikken tomaten in blokjes 2 blikken groentebouillon 3 deciliters rijst 1 builtje ei 1 broodkruim 2 eetlepels tomatenpuree (concentraat) 70 g neutrale olie laurier 4 blaadjes tijm 1 theelepel komijnpoeder chilivlokken gerookt paprikapoeder zout zure room 4 eetlepels Verwarm de groentebouillon. Je kan ook zelf een pan verse groentebouillon klaarmaken Meng het gehakt met het ei en het broodkruim. Kruid met paprikapoeder, chili en komijnpoeder. Rol kleine balletjes van het gehakt. Verhit wat olie in een pan en bak de balletjes rondom goudbruin. Kook de rijst gaar in gezouten water. Giet af en spoel onder koud water om de garing te stoppen. Tip; Kook de rijst niet gaar in de soep want dan loop je het risico dat hij overgaar is. In dit recept is de rijst een garnituur dat je aan het einde toevoegt. Pel en snipper de uien. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze met een mes. Snijd de bleekselderij in kleine stukken. Schil de wortelen en de paprika’s. Snijd ze gelijke stukken. Verwarm een scheut olie in een hoge soepketel. Stoof er de uien in aan. Doe er de knoflook bij en laat even meestoven. Doe de selderij, wortelen en paprika bij de uien en laat alle groenten even stoven. Kruid de groenten met komijnpoeder, chilivlokken en paprikapoeder. Voeg er de tomatenpuree aan toe en laat even mee bakken. Giet de bonen af en spoel ze onder koud water. Doe ze bij de groenten. Doe de tomatenblokjes uit blik bij de groenten en giet er dan de warme bouillon bij. Kruid met een flinke snuif zout, enkele blaadjes laurier en de tijm. Laat de soep 30 minuten op een zacht vuur garen met het deksel schuin op de soepketel. Doe de gebakken balletjes en de rijst bij de soep. Schep de soep in borden of kommen. Werk ze af met een toef zure room. Eet smakelijk. Nieuws