Foto-expositie ‘Uithuizen en de oorlog’ geopend

UITHUIZEN – Zaterdag 16 april openden wethouder Eltjo Dijkhuis en Jan Ekema in de Jacobikerk de foto-expositie ‘Uithuizen en de oorlog’. De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Het Hogeland. 

Ekema is een enthousiast amateurhistoricus die de afgelopen jaren zeer veel informatie heeft verzameld over de gebeurtenissen in en rond deze oorlog.

Inmiddels is zijn collectie nog wat verder uitgebreid en geeft deze expositie een interessante blik op een donkere periode in de geschiedenis van Uithuizen en Nederland.

Hij is in het bezit gekomen van veel uniek foto materiaal en heeft bij deze foto’s zeer veel gegevens weten te verzamelen. Zo heeft hij van bijna alle Uithuizers die slachtoffer zijn geworden van het oorlogsgeweld verhalen weten te achterhalen. Daarnaast heeft hij veel gedetailleerde gegevens van neergestorte vliegtuigen en ondergedoken Joden. Deze verhalen en foto’s zijn te zien zijn in de Jacobikerk in Uithuizen.

De tentoonstelling duurt t/m 23 april, is dagelijks geopend van 13.00 – 17.00 uur en de toegang is gratis.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.