Kloosterwandeling Aduard op 2e Pinksterdag

GRONINGEN /ADUARD – De Stichting Pelgrimeren in Groningen en Stadsklooster Groningen organiseren samen een kloosterwandeling van 8 km op 2e Pinksterdag van 13.00 – 17.30 uur te Aduard.  Tijdens de kloosterwandeling onder leiding van gidsen zijn er rondleidingen in het Kloostermuseum Bernardushof en in de Ziekenzaal annex kerkgebouw van het voormalig Cisterciënzer Klooster en is er aan het eind een optreden van een Gregoriaans koor. Voorts is ook de wandeling rond de voormalige muren van het klooster met 3D animaties van het voormalig klooster in de wandeling opgenomen. Er is ook nog de mogelijkheid bij Hotel Restaurant Aduard een lunchbuffet tussen 12.00-12.45 uur en een dinerbuffet te boeken vanaf 18.00 uur.

Het voormalige Cisterciënzer Klooster behoorde een van de grootste kloosters van ons land en het kloosterterrein besloeg het halve dorp van het hedendaagse Aduard. Beide organisaties willen de kloosters onder de aandacht brengen omdat ze aan de bakermat van onze beschaving hebben gestaan en ook waarden vertegenwoordigen die we in onze jachtige maatschappij nu juist zonodig missen. Beide organisaties zijn ook van plan van de kloosterwandeling een jaarlijks fenomeen te laten worden om alle 34 voormalige kloosters in de provincie Groningen onder de aandacht te brengen.

De all-in kosten, inclusief consumptie en museumbezoek optreden koor, bedragen € 12,50 p.p. vooraf per bank te voldoen. Online aanmelding is noodzakelijk via www.spig.nl. Er is ruimte voor 4 groepen van 25 bezoekers die allemaal vanaf verschillende locaties vertrekken. Op de website www.spig.nl zijn in totaal 254 pelgrimswandelingen te vinden door de provincie Groningen. Deze wandelingen zijn gratis te downloaden.

Foto: Abdijkerk te Aduard

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.