Druk programma Koningsdag in Baflo

BAFLO – Op woensdag 27 april a.s. viert koning Willem-Alexander zijn 55e verjaardag. Tegelijkertijd is dat alweer de negende Koningsdag. Koning Willem-Alexander en zijn gezin, samen met andere leden van de Koninklijke familie, bezoeken die dag Maastricht. Dit jaar wordt de feestdag weer op een normale wijze ingevuld,” zo zegt Nico Werkman, voorzitter van Algemene Oranjevereniging Baflo.

De afgelopen twee verjaardagen van Willem-Alexander waren vanwege de coronacrisis een (zeer) bescheiden aangelegenheid. In 2020 vierden de koning, koningin Maxima en hun dochters Amalia, Alexia en Ariane zijn verjaardag thuis op Paleis Huis ten Bosch. In april 2021 ging het gezin wel op pad, maar in Eindhoven was vanwege de coronamaatregelen geen publiek aanwezig. Nu de coronamaatregelen voorbij zijn, ziet ook Koningsdag er dit jaar weer feestelijker en als vanouds uit.

“In Baflo vieren we de komende Koningsdag ons eigen feest. Wij denken voor zowel ouderen als jongeren uit Baflo, Rasquert en Tinallinge -maar ook voor mensen van buitenaf- een veelzijdig en gevarieerd programma te hebben samengesteld. Achter de schermen is door meerderen al lange tijd aan de voorbereidingen gewerkt,” zo zegt de Oranjevereniging.  De activiteiten concentreren zich in het dorpscentrum: nabij Viskenij, op het Coop-terrein, rond en in het dorpshuis Agricola. Helaas organiseert jeugdsoos “De Kelder” dit jaar het muziekfestival “Kelder Open Air” niet, maar als bestuur veronderstellen we toch voldoende ingrediënten aan te reiken om er een bruisend feest en bovenal gezellige dag van te maken onder hopelijk zonnige omstandig-heden.

OCHTENDPROGRAMMA

9.00 – 9.30 uur  Wandeltochten: voor de 59e maal georganiseerd door de Gymnastiek-vereniging Baflo. De afstanden die gewandeld kunnen worden, zijn 5, 10 of 15 kilometer. De inschrijving en start zijn in de kantine van de v.v. Rood Zwart aan de Kievit te Baflo. Het inschrijfgeld bedraagt € 3,50 per deelnemer en dat is inclusief een medaille en consumptie.

10.30 uur  Officiële opening festiviteiten en Oranjeconcert door de muziekverenigin-gen “Sereno” en “Excelsior” bij Viskenij.

MIDDAGPROGRAMMA

Vanaf 13.15 uur  Omgeving van dorpshuis “Agricola” in de Heerestraat beschikbaar voor inrichten vrijmarkt.

13.30 – 16.00 uur  Vrijmarkt in de omgeving van dorpshuis “Agricola” in de Heerestraat. Iedereen mag “koop­waar” aanbieden.

Voor de kinderen is er een veelzijdig programma op het plein van Coop en in de directe omgeving daarvan: springkussen; stormbaan; sumoworstelen; traktatie voor een ieder en oranjebitter voor volwassenen. Bij dorpshuis “Agricola” is catering aanwezig.

Bij slecht weer wordt voor deze activiteiten uitgeweken naar dorpshuis “Agricola”.

Kom naar het feestterrein en laten we er met z’n allen een leuke middag van maken.

AVONDPROGRAMMA

Vanaf 17.30 uur  Inschrijving voor de zogenaamde “Oranjerit” (puzzeltocht) voor auto’s. Opgave kan geschieden in dorpshuis “Agricola” aan de Heerestraat. Inschrijfgeld: € 3,– voor leden Algemene Oranjevereniging Baflo; € 7,50 voor niet-leden.

Voor de deelnemers met de minste strafpunten zijn er leuke prijzen beschikbaar. Er is ook dit maal weer een afzonderlijke Baflo-klasse.

Vanaf 17.45 uur  Start “Oranjerit” vanuit dorpshuis “Agricola”. Nadat alle deelnemers binnen zijn, vindt de prijsuitreiking plaats.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.