Presentatie nieuwe plannen voor Wehe-den Hoorn

WEHE-DEN HOORN – Op zaterdag 23 april presenteren inwoners van Wehe-den Hoorn nieuwe plannen voor het dorp. Tussen 11.00 en 14.00 uur kunnen bezoekers in café Hoornstertil wensen doorgeven voor wonen op het Ster-terrein en in het HHC-gebouw.

Gevraagd wordt of er behoefte is aan appartementen of studio’s in het voormalige gebouw van Het Hogeland College en of dat dan in de huur of koopsector moet zijn. Ook wordt gevraagd of op het Ster-terrein vrijstaande, twee onder een kap- of rijwoningen moeten komen en waar die aan moeten voldoen. Dat wat de inwoners van het dorp willen bepaalt voor een groot deel wat de projectontwikkelaar op het Sterterrein gaat ontwikkelen.

Verder worden in Hoornstertil de plannen voor het toekomstige Kunstcentrum De Ploeg gepresenteerd en is er een film te zien over hoe het gebouw er op dit moment van binnen uit ziet.

In het Marnehoes aan de Kerstraat 21 organiseren basisschool ‘t Hoogholtje, Kultuurhoezen en Nieuwe Zaaiplaatsen activiteiten. Zij gaan onderzoeken of in Wehe-den Hoorn belangstelling is voor cultuur en educatie. Als die er is, zou dat in het HHC-gebouw Ook die invulling is daar denkbaar. Er zijn verschillende workshops: maskers maken, proeflessen gitaar, een workshop Play in a Band door De Rijdende Popschool en een open les cello. Deelname is gratis en opgeven is niet nodig.

Nieuw leven in Wehe-den Hoorn is een gezamenlijk project van inwoners en organisaties uit het dorp en de gemeente Het Hogeland. Het project is een pilot voor de toekomstige Omgevingswet. Daarbij is er veel ruimte voor inwoners en hun belangen. Het dorp had al langere tijd ideeën voor dat wat ze later benoemden als ‘Nieuw leven in Wehe-den Hoorn’. Over een aantrekkelijker straatbeeld, een verbeterde en veilige Mernaweg en bereikbaarheid. Omdat het dorp ook zocht naar aanvullende woonconcepten werden ook plannen gemaakt voor de invulling van het Sterterrein en HHC-gebouw. Het toekomstige Kunstcentrum De Ploeg was ook onderwerp van gesprek. De komst van het museum gaat het dorp veranderen. Na de open dag verwerkt de Werkgroep Wehe de reacties in een voorstel. Besluiten volgen op een later moment.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.