Winsumer Wierdentocht op nieuwe startlocatie weer op de kalender

WINSUM – Op zaterdag 30 april kan het eindelijk weer. De 34e editie van de niet te missen Winsumer Wierdentocht. De fietstocht van TFC Winsum. Er kan gestart worden voor afstanden over 150, 100 en 55 kilometer. De route is volledig bepijld en door de landelijke organisatie voor toerfietsers, de NTFU, in sinds 2017 gekwalificeerd als extra goed geregeld. Hetgeen een waarborg is voor een goed georganiseerde en verzorgde tocht.

De Winsumer Wierdentocht is vanwege corona voor het laatst op zaterdag 11 mei 2019 verreden. De organisatie is dan ook ontzettend blij dat het lukt om drie jaar na de laatste editie weer toerfietsers door het fraaie Groninger land te laten rijden. De tocht is de laatste jaren goed voor gemiddeld meer dan 700 deelnemers.

De Winsumer Wierdentocht brengt je als liefhebber de provincie Groningen in optima forma. Naast het overwinnen van de vele voor Groningen zo karakteristieke wierden wordt bijvoorbeeld het Nationaal Landschap Middag-Humsterland aangedaan. Vandaar gaat het naar het Reitdiepdal, waar je rijdend langs de oevers van het Reitdiep het eeuwenoude vissersplaatsje Zoutkamp al kunt zien liggen.

Maar ook het Hogeland wordt niet vergeten en de kilometervreters van de 150 kilometertocht hebben het geluk om door Leermens te rijden. Misschien wel één van de mooiste wierdendorpjes die Groningen rijk is. Kortom, deze klassieker biedt voor elk wat wils en zal de deelnemers na de finish met leuk aandenken en een voldaan gevoel huiswaarts laten gaan.

Andere startlocatie

Een belangrijke wijziging ten opzichte van de vorige edities is een andere startplaats. De start is niet meer bij Marenland Recreatie, maar bij Eetcafé J&A, Hoofdstraat W 2B in Winsum. Vanaf de parkeerplaatsen zal duidelijk aangegeven worden waar de inschrijving is. Een andere wijziging is de eerste controlepost voor de 100 en 150 kilometer. Deze is niet meer in Zoutkamp, maar bij De Theefabriek in Houwerzijl. Hier is op een groot terras voldoende ruimte om de benen te strekken. De grote controlepost in Warffum wordt als altijd voorzien van muziek door mensen van Sportvoedingswebshop.com.

Samenwerking met horeca in Winsum

Na het deelnemersrecord in 2017 met 835 deelnemers is de organisatie door gegaan om het evenement verder te verbeteren. Om de gezelligheid er nog meer in te krijgen is een samenwerking aangegaan met horecagelegenheden in het centrum van Winsum. Herberg de Gouden Karper, het naastgelegen Café The Jolly Cat en Eetcafé J&A vormen na afloop het decor voor een gezellige wielersfeer. Waar de deelnemers onder het genot van een hapje, drankje en hopelijk een heerlijk voorjaarszonnetje nagenieten van hun sportieve prestatie.

Speciale medaille

Iedere deelnemer krijgt bij terugkeer op het Boogplein in Winsum een speciale medaille. Ontworpen door kunstschilder Gertjan Scholte-Albers uit Winsum.

De start is dus bij Eetcafé J&A, Hoofdstraat W 2B in Winsum. Hier kan vanaf 8.00 uur gestart worden voor de 150 en de 100 kilometer. Vanaf 9.00 uur kunnen de liefhebbers voor de 55 kilometer vertrekken. De inschrijving sluit om 10.00 uur, Meer informatie is te vinden op www.winsumerwierdentocht.nl.

Foto: finish dorpsplein, editie 2019

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.