Succes voor bovenbouw turnsters VIOS

WARFFUM – VIOS-turnsters Annieka Reker, Jennie van Dijk, Yuan Post, Madelief Hendriks, Lobke Kolstein, Marije Tebbens, Tess Zemering en Denise Raat kwamen, na twee jaar geen wedstrijden te hebben geturnd, voor het eerst weer in actie tijdens een turnwedstrijd in Bellingwolde.

De zes turnsters: Reker, Van Dijk, Post, Hendriks, Kolstein en Tebbens vormden samen een team in supplement F. Het Team begon sterk op de sprong, waar het zestal allemaal keurige sprongen over de pegasus turnden. Het tweede toestel was de brug. Het inturnen ging bij alle zes turnster keurig. Post, Kolstein, Reker en Tebbens turnden een mooie oefening zonder fouten. Hendriks en Van Dijk hadden helaas een val met ophurken. Op balk liet het zestal een mooie oefening zien, met mooie acrobatische elementen en sprongen. Helaas moest Reker de balk één keer verlaten na een val met de radslag. Als laatste turnden de zes meiden op vloer. De vering van de vloer was dermate slecht, dat er een aantal aanpassingen werden gedaan. De oefeningen werden mooi uitgevoerd op de muziek door het zestal. Als team mocht het zestal het goud in ontvangst nemen. Individueel werd Van Dijk eerste bij de Senioren. Bij de junioren Post eerste, Reker tweede en Hendriks vierde. Bij de jeugd Tebbens derde en Kolstein vijfde.

Zemering vormde samen met drie turnsters van MGV Middelstum een team in niveau 4. Zemering had wat last van haar hiel en twijfelde over haar deelname. Ze kwam met de gedachten om één toestel te gaan turnen, maar uiteindelijk besloot ze om toch alles te gaan turnen. Ze begon sterk op sprong met twee keurige sprongen over de pegasus. Op balk turnde ze mooie met een hele hoge salto af. Ondanks de zenuwen turnde ze zonder val op de balk. De afsprong werd nog aangepast in verband met haar pijnlijke hiel. Als laatste de vloer waar ze een hele mooie oefening liet zien. Samen met haar team pakte ze het zilver en individueel pakte ze het goud.
Raat turnde in de laatste wedstrijd in de categorie senior D. De voorbereiding door corona en een lange blessure waren zeer minimaal, maar de 19-jarige Raat besloot er het beste van te maken om zo haar turncarrière af te sluiten met een mooie wedstrijd. Helaas verliep het niet helemaal al gepland. Door de slechte vering van de vloer lukte het Raat niet om alles goed uit te voeren. Op sprong liet ze twee keurige sprongen zien. Op de brug ging het inturnen heel goed, helaas tijdens de oefening een klein foutje, maar goed opgelost. Het laatste toestel was de balk. Helaas een val met de opsprong, maar daarna een keurige strakke oefening. Raat eindigde op de achtste plaats.

De acht turnsters hebben het super gedaan en hiermee hebben ze zich alle acht geplaatst voor de finale op 21 mei in Wildervank.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.