Snelfietspad naar Groningen tijdelijk gestremd

SAUWERD – De doorfietsroute tussen Winsum en Groningen is van 1 mei tot en met 1 juli tussen de Laanweg in Sauwerd en de Meedenweg in Wetsinge afgesloten. Fietsers worden omgeleid via het bestaande fietspad dat langs de N361 loopt.

De reden van de afsluiting is het werk aan de nieuwe hoogspanningsverbinding tussen Vierverlaten en de Eemshaven, die langs het fietspad loopt. Door het vele vrachtverkeer kan de veiligheid niet worden gegarandeerd.

De doorfietsroute werd in november vorig jaar officieel in gebruik genomen. Doordat de provincie Groningen nog geen akkoord heeft bereikt met een aantal grondeigenaren wacht het deel tussen Groot Wetsinge en Winsum nog op aanleg.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.