Wisselexpositie van kunstenaarscollectief Roeg in Activiteitencentrum Lauwersnest

LAUWERSOOG – Vanaf zaterdag 30 april is er een nieuwe expositie van Kunstenaarscollectief Roeg te bewonderen in Activiteitencentrum Lauwersnest. Kunstenaarscollectief “Roeg” is tijdens de eerste lockdown in 2020 ontstaan.

Drie vrienden; Karel, Wijnanda en Monique, daagden elkaar uit om het uiterste van elkaar en zichzelf te vragen en bedachten hiervoor wekelijkse tekenthema’s. Het is duidelijk te zien dat ieder op eigen manier invulling heeft gegeven aan de thema’s. De winnaar van de tekenwedstrijd mocht het nieuwe thema kiezen. Karel’s tandarts Frans werd vrij snel de vaste onafhankelijke jury, omdat hij de werken met dichterlijk talent en allure wist te jureren.

Vaak hadden de thema’s met het Lauwersmeergebied of met Staatsbosbeheer te maken. De drie vrienden hebben hier, ieder op een eigen manier, hun hart liggen door als vogelteller actief te zijn, een gedeelte bos te beheren of met werkzaamheden in een moestuin.

Begin zomer 2021 kwam Karel plotseling te overlijden en daarom is deze expositie mede ter nagedachtenis aan hem.

De expositie is tot en met zondag 3 juli te bewonderen. Wees welkom.

 Kijk voor openingstijden op de website www.np-lauwersmeer.nl

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !