Boa’s gaan parkeerboetes uitdelen: minimaal 100 euro

HET HOGELAND – “Onze Buitengewone Opsporingsambtenaren (Boa’s) hebben de afgelopen maanden actief gecontroleerd en gewaarschuwd bij fout parkeren. Vanaf nu gaan zij ook boetes uitdelen,” zo waarschuwt het gemeentebestuur.

De burger moet hierbij denken aan het niet gebruiken van de blauwe kaart in het voertuig waar dat verplicht is.  Het over de parkeertijd heen gaan en het parkeren buiten de vakken (het centrum van Uithuizen wordt met name genoemd). De blauwe zone is ingesteld zodat alle bezoekers voldoende parkeerruimte hebben. Dit geldt voor inwoners, maar ook voor toeristen. De parkeerduur is in de gemeente Het Hogeland 2 uur. Een uitzondering hierop is de blauwe zone in Uithuizen, hier is de parkeerduur maximaal 30 minuten.

“Let op, vanaf nu gaan onze Boa’s ook boetes uitdelen. De boete bedraagt minimaal €100,00,” aldus de gemeente. Als service verwijst men naar de  website www.om.nl/onderwerpen/boetebase waar meer informatie over de hoogte van boetes voorhanden is./Webredactie

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.