Terra Landgoedfair op 1 juni in Onderdendam

ONDERDENDAM – Op 1 juni 2022, van 10.00 tot 18.00 uur, wordt de eerste Terra Landgoedfair gehouden. In de traditie van de huisdierenshow is dit evenement al wat ouder, het wordt namelijk de 35e keer. Een reden om het feestelijk aan te pakken met allerlei vernieuwingen.

De Terra Landgoedfair vindt plaats op het terrein van de familie Weegenaar, beter bekend als Landgoed Oudebosch, aan de Ouden Bosch 1 te Onderdendam (ca. 5 minuten rijden vanaf Winsum). Voor bezoekers van de Terra Landgoedfair is het ook mogelijk om gebruik te maken van een pendeldienst die met regelmaat tussen station Winsum en het Landgoed zal rijden.

Gevarieerd programma

Onderdeel van dit evenement blijft dat leerlingen met hun (huis)dieren mogen komen en deze door erkende keurmeesters kunnen laten keuren. Voor het mooiste, best verzorgde dier worden prijzen uitgereikt. Daarnaast zijn er nog veel van de bekende en nieuwe activiteiten, zoals:

 • dressuur- en springwedstrijden met paarden
 • hondenbehendigheidsproeven
 • een groene markt
 • kleedjesmarkt
 • show van tractoren en andere voertuigen
 • miniaturen tentoonstelling
 • taartenbakwedstrijd

Workshops

Bezoekers kunnen zich inschrijven voor diverse workshops, mede mogelijk gemaakt door Vakland Het Hogeland. Het gaat om de volgende workshops en demonstraties:

 • bloemschikken door bloemstyliste Heleen en Saskia
 • IVN en Terra met Sloot en Plas en Koken met wilde planten
 • boksClinic door We’r fit (Gaat om ruiterfitheid)
 • uiterlijke verzorging van je paard door Hippische opleidingen Terra MBO
 • demonstratie Carving (beeldhouwen met kettingzaag)

Inschrijven voor de workshops kan via de website van Vakland (vaklandhethogeland.nl) of bij voldoende ruimte nog op de Landgoedfair zelf. Het is helaas niet mogelijk om overal met pin te betalen. Advies van de organisatie is om daarom ook contant geld mee te nemen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.