Zo maar op het Hogeland: een zwaluwnest

Ze waren weer terug, helemaal uit Afrika. Begin mei had een setje zwaluwen het vertrouwde plekje boven de voordeur weer gevonden. En ’s avonds jaagden ze weer rond, op insecten. Sinds 1984 is het de plaats waar ze kunnen nestelen, jonkies krijgen en weer naar Afrika trekken. Het enige dat rest is de vogelpoep op de deurstoep.

Ze waren er weer. Maar, er wordt opgeknapt en op de eerste dag dat de bouwmannen lawaai maakten, waren ze verdwenen. Drie weken later lag het werk even stil, en twee dagen daarna waren ze er weer. De bouwvakkers begonnen wéér met hun lawaai en weer weg waren ze. Op de dag van Hemelvaart, het werk ligt stil,  zijn ze weer op het nest.

Maandag zijn de bouwvakkers er weer. Wat dit jaar rest zijn de oude nesten.

En de verdwaalde wandelaars die een foto van het nest maken. En me vragen wat dat toch voor dingen zijn, daar boven de deur./BM

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.