Energietoeslag voor Hogelandsters met minimuminkomen

HET HOGELAND – Het college van b. en w. heeft de beleidsregels ‘Eenmalige Energietoeslag 2022’ vastgesteld. Omdat de energiekosten dit jaar flink zijn gestegen, krijgen inwoners met een uitkering van de gemeente een eenmalige energietoeslag van 800 euro.

Als je elke maand een uitkering van van de gemeente (bijstand, IOAW, IOAZ of Bbz) dan hoef je de toeslag niet aan te vragen. Dan wordt de € 800,- automatisch aan je overgemaakt, mits je aan de regels voldoet. Je krijgt het dan in juni 2022. Inwoners met een andere minimumuitkering, AOW met klein pensioen of werknemers en zelfstandigen met een minimuminkomen kunnen er ook voor in aanmerking komen.

De voorwaarden om in aanmerking te komen, staan op hethogeland.nl/energietoeslag. Aanvragen is mogelijk vanaf 1 juli. Per adres kan een aanvraag worden gedaan.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.