Skip to content
Omroep Het Hogeland
Omroep Het Hogeland

  • Nieuws
  • Agenda
  • Overige
  • Podcast&meer
  • Radio
  • TV
    • Televisie
    • TV(nieuws) items
    • De Bijrijder
  • Over ons
    • Over ons
    • Redactie
    • PBO
    • AVG
    • Disclaimer
    • Klachtenprocedure
    • Contact
Omroep Het Hogeland
Omroep Het Hogeland

Koolsalade voor bij de BBQ

16 juni 202216 juni 2022

Ingrediënten

4 personen

  • 200 gr witte kool (fijngesneden)
  • 75 gr peen julienne
  • paar takjes peterselie
  • 1 appel
  • handje walnoten

Dressing koolsalade:

  • 1 eetlepel azijn
  • snuf peper en zout
  • 2 eetlepels citroensap
  • Snufje kerriepoeder
  • eetlepel suiker
  • 125 ml zure room
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel mayonaise

Bereiding

Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Doe de kool en peen julienne in een kom en schep door elkaar. Snijd de appel in kleine blokjes en hak de walnoten grof. Meng door de kool en peen.Voeg de dressing toe aan de koolsalade. Schep goed door elkaar. Hak de peterselie fijn en meng op het laatst door de salade.

Tip: vervang de walnoten ook eens door bijvoorbeeld pecannoten of cashewnoten. Dit recept is een basisrecept voor koolsalade, je kunt hem ook uitbreiden met rozijnen en/of partjes mandarijn.

Eet smakelijk.

Nieuws

Bericht navigatie

Vorige bericht
Volgende bericht

Bezoek ons ook op:

Facebook
X (Twitter)
YouTube
Instagram
©2025 Omroep Het Hogeland