Kunstwerk See nr 1 van Merijn Vrij tweede werk langs kunstroute Kunstvloed

SAUWERD/WETSINGE – De tweejaarlijkse kunstmanifestatie Kunstvloed laat na elke editie een kunstwerk achter en overspoeld zo Sauwerd en Wetsinge letterlijk met kunst. Vrijdag 24 juni om 17.00 uur krijgt het kunstwerk: See nr 1 van Merijn Vrij, een permanente plek tussen Groot Wetsinge en Sauwerd.

Dit kunstwerk is de tweede in een reeks kunstwerken, waarvan Mij Dorst van Gert Sennema de eerste is, die samen een kunstroute zullen vormen. Tijdens een wandeling langs het werk zal dichter Jan Glas een aantal gedichten voordragen. Wethouder Arjen Nolles zal namens de Gemeente Het Hogeland de ‘onthulling’ van het kunstwerk verrichten.

Kunstvloed is een tweejaarlijkse kunstmanifestatie die in september 2018 voor het eerst plaatsvond in Sauwerd, Groot Wetsinge en Klein Wetsinge. Naast een compleet programma met muziek, theater, exposities en voorstellingen is er aan beeldende kunst in de buitenruimte een speciale plek toebedacht. Langs het Sauwerder ommetje, een wandel/fietsroute van Sauwerd naar Groot Wetsinge zijn vijf kunstwerken in de publieke ruimte geplaatst. Na elke editie van Kunstvloed krijgt één kunstwerk een permanente plek in het landschap.

Een nieuwe editie van Kunstvloed staat inmiddels in de steigers om het Reitdiepdal in september 2023 opnieuw te overspoelen met kunst. Ook deze editie zal opnieuw een kunstwerk in het landschap achterlaten.

De Kunstvloed-groep wil de relatie tussen het landschap, de dorpen, de boerderijen en de bewoners van het Reitdiepdal versterken waar ze is verslapt, vastgrijpen waar ze ons ontglipt en repareren waar zij kapot dreigt te gaan. De Kunstvloed-groep gebruikt hiertoe hedendaagse kunst als gereedschap en zoekt vooral samenwerking met en betrokkenheid van de bewoners in het gebied.

Programma 24 juni
17.00 uur start bij het kunstwerk Mij Dorst van Gert Sennema, Karspelweg 2 Groot Wetsinge
17.05 Wandeling langs de locatie van See nr 1 ( 2 km heen en 2 km terug).
18.30 (aansluitend) gelegenheid om in ’t Sael, Karspelweg 2 in Groot Wetsinge, met elkaar te proosten.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.