Normen voor pacht van boerenland op het Hogeland gelijk gebleven

HET HOGELAND – In het Hogeland zijn de regionormen pacht voor bouw- en grasland gelijk gebleven. Minister Staghouwer heeft deze normen bekend gemaakt. In de noordelijke provincies liggen de nieuwe regionormen voor de pachtprijzen bijna overal lager dan in 2021.

Landbouwminister Henk Staghouwer heeft de nieuwe pachtnormen voor 2022 bekendgemaakt per pachtprijsgebied. Dat levert nogal wat verschillen op in de diverse pachtprijsgebieden in de noordelijke provincies, maar de tendens is bijna zonder uitzondering negatief.

In bouw- en grasland Bouwhoek en Hogeland is de pachtprijs in euro’s per hectare bijna gelijk gebleven. In 2022 is deze 695 euro per hectare, waar dat in 2021 692 euro was. In Veenkoloniën en Oldambt ging de hectareprijs met 6 procent omlaag en zakte deze van 387 naar 365 euro. In het Noordelijk weidegebied zakte de hectare prijs nog geen 1 procent van 514 naar 511 euro. In de IJsselmeerpolders daalde de hectareprijs ook met 6 procent van 1.318 naar 1.245 euro. In het Oostelijk veehouderijgebied viel tot slot een daling van 2 procent te noteren, waarbij de hectareprijs daalde van 573 naar 560 euro.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.