Provinciale weg door Winsum in zomervakantie dicht voor verkeer

WINSUM – KWS, de aannemer van de reconstuctie van de provinciale weg door Winsum wijst erop dat in de zomervakantie vanaf vrijdag 15 juli 19.00 uur tot en met zondag 28 augustus 22.00 uur een gehele stremming plaatsvinden van de N361 door Winsum. Dat betekent dat er gedurende deze 6 weken geen doorgaand verkeer via de N361 door Winsum kan plaatsvinden.

De werkzaamheden worden in 2 fases uitgevoerd. Vanaf vrijdag 15 juli 19.00 uur tot en met zondag 31 juli is het gedeelte gestremd voor doorgaand verkeer tussen de rotonde Ranum tot net voorbij de rotonde bij Het Aanleg. Het verkeer wordt middels een omleiding omgeleid. Vanaf maandag 1 augustus wordt dit wegvak weer opengesteld voor het verkeer. Gedurende deze werkzaamheden is de rotonde Het aanleg en dus ook het bedrijventerrein en de Schouwerzijlsterweg niet toegankelijk voor het verkeer. Om het Aanleg en de Schouwerzijlsterweg vanaf de zuidzijde wel bereikbaar te maken wordt er een tijdelijke doorsteek gemaakt naar de Schouwerzijlsterweg. “Op deze manier proberen we de overlast te beperken. Ook is er een tijdelijke doorsteek beschikbaar vanaf de Wierdaweg. In deze fase is de parallelweg langs de N361 wel beschikbaar voor fietsverkeer. Maar niet voor autoverkeer,” aldus KWS.

Vanaf maandag 1 augustus tot en met zondag 28 augustus 22.00 uur het gedeelte vanaf rotonde Het Aanleg tot aan de kruising Garnwerderweg-Borgweg. Het verkeer wordt middels een omleiding omgeleid. Vanaf zondag 28 augustus 22.00 uur wordt dit wegvak weer opengesteld voor het verkeer. Gedurende deze werkzaamheden is de rotonde Het Aanleg wel toegankelijk voor het verkeer vanuit de noordkant en vanuit Winsum. Winsum is en blijft vanaf Garnwerd en Groningen wel bereikbaar via de Borgweg en Meeden. Via plaatselijke omleidingen blijft het Aanleg en de Schouwerzijlsterweg bereikbaar. Tijdens de werkzaamheden komt er een vrachtwagenverbod in de Brake. Met uitzondering voor bestemmingsverkeer. Op deze manier proberen we de overlast te beperken. De parallelweg langs de N361 blijft wel toegankelijk met de huidige geldende verkeersregels.

Op dinsdag 28 juni 2022 organisereert KWS een inloopbijeenkomst vanaf 16.30 uur tot 19.30 uur. Deze bijeenkomst vindt plaats in de voetbalkantine van vv Winsum, Schillegeham 1A te Winsum.

“Helaas kunnen deze werkzaamheden niet uitgevoerd worden zonder hinder. Met elkaar proberen we de hinder wel zoveel mogelijk te beperken,” aldus KWS.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !