Drie Artemissers trotseren de hitte tijdens de Asser TT Run

ASSEN – De dertiende editie van de TT Run op het circuit van Assen telde afgelopen zaterdag ondanks de hitte toch nog drie duizend deelnemers, waaronder drie lopers van Artemis Winsum. Deze editie zal worden herinnerd als een zeer warme-, en mogelijk laatste editie.

De prijsuitreiking werd geschrapt omdat de organisatie het niet verantwoord vond om van de deelnemers het uiterste te vragen bij deze temperaturen. Voor het 4,4 kilometer lange circuit waren verspreid extra maatregelen getroffen in de vorm van natte sponsen, extra drinkposten en bij de finish direct een flesje water. Daarna mocht pas de medaille in ontvangst worden genomen.

De deelnemers hadden de keuze uit een, twee of drie ronden op het circuit. De meesten, waaronder de Artemissers, Anna de Munck en Grietje Dijkmans beiden uit Winsum en de stad-Groninger Marnix van den Brink kozen voor een ronde van 4,4 kilometer. Zij presteerden ondanks de omstandigheden naar behoren. In de wedstrijdklasse bij de vrouwen werd Anna de Munck met een tijd van 25.05 minuten verdienstelijk tweede. Grietje Dijkmans noteerde 26.43 minuten en eindigde keurig als vijfde. Marnix van den Brink, uitkomend in een veld van 240 mannen recreanten, kwam als 42e met een tijd van 19.49 minuten uitstekend voor de dag.

De dertiende run lijkt voorlopig de laatste editie te worden. Het evenement komt jaarlijks geld te kort om de financiering rond te krijgen. Daarnaast loopt ook het aantal vrijwilligers terug. De organisatie is in overleg met de provincie Drenthe en de gemeente Assen voor het zoeken van mogelijke financiële oplossingen. Men hoopt op een voortzetting.

Op de foto: v.l.n.r. Grietje Dijkmans, Marnix van den Brink en Anna de Munck.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.